Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kjenner du til coastal grandma chic?
Foto: Instagram/@lex_nicoleta

Nå trender «coastal grandma chic» på TikTok

Perfekt for deg som digger å bake eplekaker.

Det oppstår så mange trender og stiler at det er vanskelig å henge med i svingene. Har du hørt om French guy style for eksempel?

Denne våren er det en noe overraskende stil som trender på sosiale medier, og den tar utgangspunkt i bestemødre.

Nå er coastal grandma chic siste trend ut.

Betegnelsen betyr direkte oversatt «bestemor ved kysten-chic», og ble funnet opp av influencer Lex Nicoleta. I skrivende stund har det over en milliard visninger på TikTok, ifølge Refinery29.

Den trendy stilen er inspirert av Hollywoods utallige romcom-komedier med pensjonerte, rike bestemødre klare for livet 2.0 i fokus.

Tenk Meryl Streep i store silkeskjorter og solhatter i It’s Complicated eller Diane Keaton ikledd turtlenecks, lun strikk og bøttehatter i Something’s Gotta Give. Mens de klipper rosebuskene sine, drikker hvitvin på verandaen eller varmer seg på kaffekoppen mens de ser ut over det store, åpne hav. Selvfølgelig.

Alt i 50 shades of beige og kremhvitt.

Lex Nicoleta beskriver stilen som «noe Martha Stewart-aktig», eller «Nancy Meyers chic».

Meyers er for øvrig filmskaperen bak mange coastal grandma-filmer, som både It’s Complicated, Something’s Gotta Give, What Women Want, The Holiday, Foreldrefellen og Brudens Far. Alt med den sukkersøte, lugne, pastellfargede, noe klisjéaktige verdenen i fokus.

Er du usikker, bør du se til coastal grandma-ikonet Oprah, påpeker Refinery29. Hun bruker ofte button down-skjorter og stråhatter mens hun arbeider i hagen sin. (Så det er derfor det seriøst bugner over av stråhatter i butikkene om dagen?!)

Stilen fokuserer på nøkkelplagg som hvite skjorter, rette jeans, løse linbukser, kasjmirstrikk, kaftaner og eksotiske pashminasjal.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

Alt rike, pensjonerte damer stereotypisk sett ville funnet på å ikle seg mens de baker eplekaker i feriehuset sitt i Maine, mener Highsnobiety.

Og ettersom coastal grandma chic trender på sosiale medier, er det langt fra bare pensjonister den er skreddersydd for. Coastal Grandma fenger også Gen Z. Og det er heller ikke bare en klesstil – det er en livsstil.

Nicoleta har til og med komponert en spilleliste på Spotify med låter som kommer til å få deg til å «stå på verandaen din i en kasjmir cardigan, mens du klamrer deg til morgenkaffen», ifølge magasinet.

«Hvis du elsker Nancy Meyers filmer, kystvibber, oppskrifter og matlaging, Ina Garten, koselig interiør med mer, er det en stor sjans for at du kanskje er en coastal grandmother», sier Nicoleta i en video på Instagram, delt av selveste Diane Keaton.

Du trenger ikke engang å være bestemor for å omfavne estetikken, påpeker Nicoleta.

Skuespiller Anne Hathaway skrev nylig på Instagram-profilen sin at hun har «vært klar for #coastalgrandmother chic siden før TikTok ble født» ikledd et kremhvitt antrekk, solbriller og stråhatt, ifølge Vogue.

Coastal grandma chic er for øvrig en videreutvikling av en annen TikTok-look, Old Money Aesthetic. Og den er forfriskende lett å få til, ettersom den består av flere tidløse nøkkelplagg mange allerede har liggende i klesskapet eller kan låne. Det er derfor fullt mulig å kjøre den classy bestemor-stilen uten å måtte gå til innkjøp av nye plagg.

Les også
Nina Sandbech teamer opp med Bik Bok- igjen

Les også: Slik stjeler du stilen til Hailey Bieber

Siste saker

Mest lest nå
Les mer