Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norske Rawdah Mohamed nominert til Models.com sin Social Mover-pris

– Motebransjen følger med og stemmen hennes er viktig.

Norske modeller sin oppsving internasjonalt fortsetter. Nå er Rawdah Mohamed blant de nominerte til Models.com sin Social Mover-pris. Der er hun i godt selskap med blant andre Anja Rubik, Anwar Hadid, Halima Aden, Emily Ratajkowski og Naomi Cambell som alle er nominert for hvordan de bruker sine plattformer til å forsøke å gjøre verden til et litt bedre sted.

– En genuin innflytelse

Amar Faiz i Idol Looks
Amar Faiz i Idol Looks. Foto: Ole Martin Halvorsen

Den norske modellen, som også jobber som vernepleier, bruker plattformen sin aktivt til å fremme hjertesaker som mangfold, normalisering av bruk av hijab og LGBTQ+-rettigheter.

– Å bli nominert i en slik kåring betyr at motebransjen og verden følger med, og at stemmen hennes er viktig, sier Amar Faiz i Idol Looks.

Han forteller at Rawdah Mohamed også har vært aktiv på store internasjonale plattformer som Vogue Business og i paneldebatt med den franske luksusgruppen LVMH og Balmain i forbindelse med moteuken i Paris.

– Hun har brukt plattformen sin til å ta opp flere samfunnsrelaterte temaer. Hun har en genuin innflytelse på sine følgere og folk hun jobber med. Jeg synes det er utrolig kult å se navnet hennes med en så sterk line up.

Rawdah Mohamed: – Ser positive endringer i bransjen

Rawdah Mohamed forteller til Melk & Honning at det betyr «utrolig mye» å få en slik anerkjennelse som denne nominasjonen er. Samtidig gleder hun seg over å se positive endringer i motebransjen, forteller hun.

– Dette året har fokuset vært på riktig plass, og det ser ut til å bli bedre. Man er ikke like passiv som før, nå kan man se handlinger og at det faktisk blir gjort noe med det.

Rawdah Mohamed på catwalken til Max Mara sitt SS’21-show. Foto: Filippo Fior / Gorunway via Vogue Runway

Hun trekker blant annet frem økt bruk av plus size-modeller på catwalken og på magasinforsider.

Til tross for at korona har preget store deler av året har Rawdahs karriere skutt fart. Hun har blant annet vært å se i V Magazine, vært en del av Olivier Rousteings Balmain army og prydet forsiden på norske Costume. Hun har blitt intervjuet av Vogue – og hennes særegne, extra klesstil har gjort henne svært populær blant streetstyle-fotografene de siste par årene.

Catwalkdebuten hennes tidligere i år var for Max Mara under moteuken i Milano. Hun var også for første gang på Melk & Honnings liste over mote-Norges mektigste i august. Rawdah selv er entusiastisk over et godt år.

– Det har vært et stort høydepunkt for meg å se hvordan bransjen har klart å tilpasse seg Covid-restriksjonene, og mange er blitt mye mer digitaliserte enn før ved for eksempel at de sender klær og moodboard til modellene som selv ordner med en fotograf i landet de er i.

Bruken av mote og tech i skjønn forening har også økt i år. Det har vært utrolig spennende å følge med på den type samarbeid, forteller hun.

Håpefull for det nye året

Rawdah forteller at hun føler seg heldig som både har fått fortsette med gode samarbeid og jobbet med nye, dyktige mennesker. Nå er hun håpefull for det nye året som nærmer seg.

– I denne tiden vi er i nå er jo alt spennende fordi ingen vet hvordan ting kommer til å bli fremover. Det er også ekstra spennende og utfordrende å være en del av en så tilpasningsdyktig bransje. Jeg gleder meg, sier hun.

Melk & Honning har tidligere skrevet om norske Signe Veiteberg som eneste norske modell på den prestisjetunge topp 50-listen til Models.com. På tilsvarende herre-liste er også den norske toppmodellen Jeenu Mahadevan.

Les også: Trippel norsk for et av verdens største luksusmotehus

Siste saker

Mest lest nå
Les mer