Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Elise By Olsen har åpnet International library of Fashion Research
Bilde: Christian Tunge - via Instagram @elisebyolsen

Norske Elise By Olsen realiserer sitt ultimate drømmeprosjekt

– Det har vært utrolig stor interesse rundt dette.

Tidlig i juni kunne Melk melde at Elise By Olsen var i gang med et hemmelig storprosjekt. På det tidspunktet kunne hun ikke avsløre noe særlig annet enn at det ville foregå i Oslo.

– Det er veldig positivt fordi prosjektet har en såpass stor internasjonal tilnærming og et stort publikum. Det er et internasjonalt prosjekt som skal ha et anker i Norge. Det er masse å ta av her i landet – og så er det ganske godt å komme hjem!

Nå er det blitt kjent hva prosjektet dreier seg om; det unge talentet skal åpne et motebibliotek i hovedstaden.

Til Finansavisen kunne hun lørdag fortelle at biblioteket og institusjonen skal samle, dokumentere og bevare et mangfold av kunstneriske aktører og talenter knyttet til moteindustrien.

– I dag finnes det ingen moteinstitusjon som bevarer det trykte medium, fortalte hun til avisen.

Midler fra Gucci og Prada

Bibliotekets første samling vil bestå av over 5000 bøker, lookbooks og magasiner som hun har arvet fra mentoren sin på 75 år. Foreløpig vet man ikke hvor By Olsens bibliotek vil ligge, men åpningstidspunkt er satt til 2021.

Nå har hun startet en stor internasjonal fundraising for å backe prosjektet med nok økonomiske midler. Talent Norge vil matche private innskudd.

By Olsen har allerede fått med tungvektere som Gucci og Prada, i tillegg til norske Holzweiler og Blender Agency. Begge de to sistnevnte har, ifølge en pressemelding fra Talent Norge, gått inn med betydelige beløp.

– Å ha et internasjonalt fashion bibliotek i Oslo med en helt unik samling fra flere av verdens største brands, tror vi kan tilføre noe unikt til Oslo som vil tiltrekke seg motebransje folk fra hele verden og bidra til å sette Oslo på motebransje kartet på en helt ny måte, sier Susanne Holzweiler.

Les også
Puss opp med: Veronica Mike

Ifølge By Olsen har det allerede vært utrolig stor interesse rundt prosjektet.

– Vi er i dialog med interessante investorer. Det er spennende at flere av de store aktørene ser hvilket behov i bransjen dette prosjektet kan fylle, men det er plass til flere, sier Elise By Olsen, som i samme pressemelding kaller prosjektet for «sitt drømmeprosjekt».

21-åringen kom i de internasjonale medienes søkelys som «verdens yngste magasinredaktør» da hun i en alder av 13 år lanserte magasinet Recens Paper. Siden har hun gjort en TED Talk, havnet på Dazed sin liste over de 100 mest innflytelsesrike unge menneskene i verden, kuratert internasjonale kunstutstillinger og vært gjesteredaktør for Another Magazine, for å nevne noe.

Les også: Slik skal seks designere få deg til å velge norsk mote

Siste saker

Mest lest nå
Les mer