Motepersonlighet Inti Wang (18) bak ny kredtung Oslo-utstilling

Samler toppnavn som Matias Faldbakken, Ida Ekblad og Maria Pasenau.

Fredag åpner Oslo-galleriet Galleri Golsas første utstilling i det nye året «Concoction of Confusion» kuratert av motepersonlighet og kunstnersønn Inti Wang (18) med både yngre og mer etablerte kunstnernavn fra Norge og Colombia.

– «Concoction of Confusion» er resultatet av å ha vokst opp mellom Norge og Colombia, og utstillingen reflekterer mine møter og erfaringer med forskjellige kulturer, følelser, kunstnere og realiteter i mitt liv så langt. Utstillingen samler utvalgte verk av norske og colombianske kunstnere som alle relaterer seg til ideen om forvirring eller det udefinerte. Gjennom blant annet malerier, fotografier, tekstiler og skulpturer, ønsker jeg at de utstilte kunstverkene skal skape et univers av udefinerte former og materialer, sier Wang.

– Jeg blir jo sett på som androgyn, og mange har spørsmål rundt både min seksualitet og identitet. Derfor føles det helt riktig å jobbe med nettopp denne tematikken.

Inti Wang på Galleri Golsa. Foto: Privat

Wang, som er sønn av to kunstnere, vokste opp i Ås utenfor Oslo, men tilbragte også mye av barndommen i Colombia. Det mener han har vært med på å forme ham til den han er i dag.

– Ettersom begge foreldrene mine er kunstnere har jeg siden jeg var liten vært omringet av mye kultur og ulike mennesker. Kunstvernissager er nærmest som et familiemøte for meg. Jeg har bodd både i Colombia og Norge grunnet foreldrene mine og deres ønske om å fordele oppveksten min mellom disse to kontrastfulle landene. Jeg er veldig takknemlig for denne erfaringen og det har gitt meg et større perspektiv i livet.

Selv er Wang kanskje mest kjent som influencer, og har ved flere anledninger blitt avbildet i både norsk og internasjonal motepresse – gjerne iført hjemmelagde kreasjoner som en kontrast til influencernes it-vesker og Triple S-sneakers, som for eksempel da han skrev «Balenciaga» med sort sprittusj på brun papp og bar det under armen som en veske – et bilde som gikk verden rundt som et symbol på millennials-generasjonen og deres mer eller mindre avslappede forhold til mote.

Nå debuterer han som kurator med navn som Matias Faldbakken, Ida Ekblad, Anders Smebye og Maria Pasenau på plakaten, i tillegg til kunstnerforeldrene Marius Wang og Olga Robayo. 

Foto: Christian Tunge 

– Det har faktisk vært helt sykt, men veldig gøy og jeg er utrolig takknemlig for samarbeidet med Golsa og alle som har vært med på å gjøre dette mulig. Jeg er selv veldig fornøyd med mitt valg av kunstnere og verk, og håper også publikum vil like det lille universet som presenteres, sier Wang som selv også bidrar i utstillingen.

– Mitt bidrag er et utvalg av hybride plagg som har abstrakte kutt og muligheten til å forvandles fra det ene til det andre for i så måte å skape sitt eget uttrykk. Plaggene presenteres gjennom bilder som vises på en skjerm som også har blitt kledd opp av flere av plaggene, avslutter han.

– Samtalene rundt en utstilling startet i fjor da Inti og Charlie Roberts diskuterte mulighetene for at Inti kunne lage en kleskolleksjon og vise den i galleriet. Roberts har i mange år samarbeidet med ulike klesmerker parallellt med kunstnerpraksisen sin. Det å utfordre gallerirommet ved å inkludere disipliner som tradisjonelt ikke er sett på som kunst, er noe vi synes er interessant. Denne utstillingen har vært gjennom mange prosesser og ideer, og har nå endt opp i en fantastisk gruppeutstilling, forteller Tuva Trondsdatter Trønsdal ved Galleri Golsa til Melk.

Foto: Christian Tunge 

Hun forteller at det var spennende å høre historien til Wang og miljøet han vokste opp i i Norge og Columbia.

– Det var viktig for alle at utstillingen blir til som et resultat av en naturlig prosess. Derfor har alle kunstnerne en nær tilknytning til Inti sin oppvekst både i Norge og Colombia. Samtidig har galleriet også vist og jobber med flere av kunstnerne som er med i utstillingen. Inti har også vært en av galleriets venner siden vi åpnet for litt over tre år siden.

Foto: Christian Tunge 

Oslo-galleriet som først ble startet i 2015 var tidligere kjent som Rod Bianco 2. I 2018 re-brandet Gard Eiklid og Trønsdal galleriet og gav det navnet Golsa etter datteren til Mehdi Ghadyanloo som er en av kunstnerne i stallen til galleriet. I dag er Golsa et av de ledende galleriene for samtidskunst i Oslo med kunstnerne som Bjarne Melgaard, Charlie Roberts, Bertil Greging, Liv Melin og Yves Scherer. Sistnevnte møtte Melk & Honning i forbindelse med hans utstilling på galleriet i fjor høst.

– Noe av det viktigste denne utstillingen tar opp, er å vise til hvordan vi kan se forbi de satte ideene våre om for eksempel kjønn identitet og politikk. Alle verkene som er med i utstillingen har som fellesnevner at de er de alle relaterer til noe forvirrende eller udefinert. Som galleri er det viktig å belyse temaer som er aktuelle. Inti klarer å belyse tematikken på en personlig og uredd måte, med både humor og alvor på en gang, avslutter Trønsdal.

«Concoction of Confusion» åpner fredag 11. januar kl 19 på Galleri Golsa, og står til 27. januar.

Foto: Christian Tunge 

Hovedbilde: Inti Wang (t.h) avbildet med Theodor Vange og Lea Meyer under Oslo Runway 2018. Foto: Silje Skarra / Melk & Honning.

Les også: Her er Norges nye modellhåp