Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Motemat får Michelin-stjerne

Instagram-favoritt.

At motehus ekspanderer businessen til å drive med ting som ikke nødvendigvis omhandler mote er ikke noe nytt.

I januar i fjor skrev vi om Gucci som åpnet en eksklusiv restaurant i Firenze i forbindelse med det italienske motehusets eget museum i samme by.

Restauranten er et lidenskapsprosjekt mellom Gucci-topp, Marco Bizzarri og den anerkjente kokken Massimo Bottura. De to barndomsvennene ville kombinere mat og mote.

Gucci-mat falt tydeligvis i smak, for forrige uke ble moterestauranten tildelt en Michelin-stjerne.

Menyen på Gucci Osteria da Massimo Bottura består blant annet av tortellini og burgere – og er en hyllest til den meksikanske kokken Karime López’ mange reiser. Interiøret er klassisk Gucci – eller som Vogue beskrev det «et mangesidig, hyper-lagvis, kaleidoskopisk kreativt rom» (som i tillegg til Osteria består av et utstillingsrom og en suvenir- og bokbutikk).

–  Dette er en utrolig prestasjon som fyller oss med glede. Jeg har vært venner med Marco i over 40 år, og dette er en fantastisk anerkjennelse for visjonen vi har skapt sammen med Gucci-familien, sier Massimo Bottura til Vogue.

Han har tidligere ledet restauranter med hele tre stjerner i den berømte guiden.

– Når ideer er født av vennskap, utnytter de en annen styrke, og dette er bare begynnelsen på et spennende eventyr, sier Bottura.

Les også: Disse Oslo-butikkene mener Hypebeast du bør besøke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer