Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Motenettstedet Hypebeast deler sine Oslo-favoritter
Foto: Stress

Disse Oslo-butikkene mener Hypebeast du bør besøke

Fra norsk mote til svenske storfavoritter.

Med mer eller mindre jevne mellomrom kommer Oslo-omtalene i internasjonale (mote)presse.

I fjor skrev Melk & Honning om motebibelen Vogue som mente Norge var det beste landet for millennials. Bare måneder senere publiserte Vogue en guide til «en romantisk, avslappende dag i Oslo» basert på tips Marius Borg Høiby og hans kjæreste modellen Juliane Snekkestad, før storavisa The New York Times i artikkelen «36 Hours in Oslo» tipset de om alt fra mat og drikke til shopping og hoteller med høydepunkter som Grünerløkka-favoritter Ensemble, som forøvrig også har fått skryt i britiske Vogue, Kaibosh og Dapper.

Denne gangen er det motenettstedet Hypebeast som har tatt turen til hovedstaden.

I deres The City Guide to Oslo med undertittelen The best shopping, dining & more in the Norwegian capital tar de tempen på byen som «ofte blir oversett til fordel for Stockholm og København», men som i likhet med begge hovedstedene «hyller sin respektive designarv» som hjem for motemerket som Holzweiler og Tom Wood.

Tom Wood sin butikk i Kirkegata nevnes som en favoritt. Foto. Calle Huth

Både YME Universe, Stress og Hunting Lodge trekkes frem som shopping-favoritter.

Det samme gjør Acne Archives – én av tre arkiv-butikker (de to andre i København og Stockholm) signert det svenske stormerket.

Mens YME høster ros for sitt «slående» Snøhetta-interiør og som «streetwear spot nummer én», trekkes Stress frem for deres filial i Kirkegata og dets «Blackroom» – et prosjektrom for up and coming lanseringer.

Også Tom Wood sin butikk i Kirkegata trekkes frem som en favoritt av motenettstedet.

Andre tips er både Ekebergparken, Fotogalleriet, Astrup Fearnley Museet, Operaen og Henie Onstad Kunstsenter, Maaemo, Fuglen, Izakaya og Tøyen-favoritt Brutus.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Les også: Nå åpner & Other Stories i Norge – se når her

Siste saker

Mest lest nå
Les mer