Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Italiensk motehus starter nytt konsept

Nå kan du spise Gucci-mat.

Italienske Gucci kunne onsdag bekrefte at de åpner en ekslusiv restaurant, utstilling og butikk i forbindelse med merkets eget museum, i den italienske byen Firenze.

Det var nettstedet WWD som først kunne bekrefte nyheten.

Med designer Alessandro Michele i sjefsstolen har luksusmerket blitt et «må-ha» merke, som sesong etter sesong kommer med plagg i sprekt print, med glitrende tilbehør og statementvesker; og kreativiteten stopper åpenbart ikke her.

Gucci museet åpnet allerede i 2011, men det var ikke før denne uken at motehuset utvidet konseptet. Restauranten er bygd opp i et design som er tro mot Guccis DNA, i form av spreke neonfarger og en eksklusiv og leken meny; ledet an av ingen andre enn Massimo Buttura, som fra før av har ledet restauranter med tre Michelin-stjerner.

Det nye konseptet har fått navnet Gucci Garden, og består i tillegg til denne restauranten av en boutique som selger eksklusive Gucci-plagg. For eksempel bomberjakker i silke, som har Gucci Garden Gothic-printet, mye tilbehør og selvfølgelig flere gjenstander fra motehusets egne interiørlinje.

Det er også et eget utstillingsområde som viser fram en rekke vintageplagg fra merket.

– Alt ser ut og skal føles mer som et marked. Jeg elsker variasjonen mellom de ulike tingene som her er blitt kombinert på en spirituell måte, sier Alessandro Michele til WWD og fortsetter:

– Jeg er veldig glad. Jeg hadde det så gøy med å sette opp dette og jeg tror du kan føle at det er en veldig livlig plass. Dette er et museum som ikke er et museum.

På sosiale medier ser det ut som at Gucci Garden har fått en varm velkomst fra fansen. På Instagram under #GucciGarden er det allerede i underkant av 14.000 bilder av alt fra mat, interiør, menyer, fasader og gjester.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Kanskje har Gucci-fansen bare ventet på at merket endelig skulle komme med en egen restaurant? Motehus som Chanel, Dior, Armani og Ralph Lauren har i mange år gjort det stort med det samme i flere storbyer. Så kanskje dette også blir et like populært stopp for moteglade turister?

Les også: Fem kule, voksne damer du bør følge på Instagram

Siste saker

Mest lest nå
Les mer