Motehuskabalen: De viktigste trekkene så langt

Har du også mistet oversikten?

Selv om det nok er 2017 og til dels også 2018 som foreløpig må kunne sies å være årene der designer-exits for alvor herjet, har den samme tendensen fortsatt også i år. I fjor skrev vi saken om de nye designerne hos de store motehusene, men det er ikke bare blant designerne og de kreative lederne at stolleken fortsetter. Det virker nemlig å være gjennomtrekk også på toppen hos flere av de internasjonale merkene og motehusene, men det er også noen som blir på sin post.

Her er noen av de viktigste trekkene så langt i 2019:

Bruno Sialelli tar over som kreativ direktør i Lanvin. Han kommer fra Loewe der han jobbet under Jonathan Anderson som designansvarlig for herre. Sialelli har bakgrunn fra blant annet Paco Rabanne og Balenciaga, og tar over i Lanvin etter Oliver Lapidus som forlot motehuset etter bare to sesonger i fjor. Han tok over etter Bouchra Jarrar, som igjen tok over for Alber Elbaz da han takket for seg i 2016.

Raf Simons takker for seg i Calvin Klein. Det gikk lenge rykter om at den tidligere Dior-toppen var ferdig i det amerikanske motemerket. Det ble bekreftet like før jul i fjor. Årsaken skal være at Calvin Klein nå ønsker å gå i en mer kommersiell retning.

Luksusgruppen LVMH henter inn konsernsjef  i Louis Vuitton og datter av LVMH-topp Bernard Arnault, Delphine Arnault til sitt hovedstyre. 

Hovedbilde: Raf Simons under Calvin Klein-visningen høst 18. Foto: Getty Images.

Melk & Honning oppdaterer oversikten fortløpende.