Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Motehuskabalen: De viktigste trekkene så langt

Har du også mistet oversikten?

Selv om det nok er 2017 og til dels også 2018 som foreløpig må kunne sies å være årene der designer-exits for alvor herjet, har den samme tendensen fortsatt også i år. I fjor skrev vi saken om de nye designerne hos de store motehusene, men det er ikke bare blant designerne og de kreative lederne at stolleken fortsetter. Det virker nemlig å være gjennomtrekk også på toppen hos flere av de internasjonale merkene og motehusene, men det er også noen som blir på sin post.

Her er noen av de viktigste trekkene så langt i 2019:

Daniel Roseberry tar over rollen som kreativ direktør ved Schiaparelli etter Bertrand Guyon. Den amerikanske designeren startet karrieren sin hos Thom Browne, hvor han har jobbet i 11 år med både menn- og kvinnekolleksjoner.

Condé Nast utnevner sin nye – og første – globale administrerende direktør. Roger Lynch kommer fra musikkstreaming-firmaet Pandora, og vil være magasinutgiverens første CEO for både Condé Nast US og International. Han tar over rollen etter Bob Sauerberg, og det jobbes allerede med å få opp betalingsmurer på både Vogue, GQ og Glamour i løpet av 2019.

Tidligere sjefdesigner i Lanvin Alber Elbaz gjør comeback i motebransjen. Etter fire år borte fra rampelyset teamer designeren nå opp med italienske Tod’s i forbindelse med merkets Factory project. Dette er en samling capsule-kolleksjoner signert bransjens største kreative navn. Elbaz designet for Lanvin i 14 år og hjalp å puste nytt liv i det franske motehuset. Men ble også beskyldt blant annet for kolleksjoner av dårlig kvalitet, og en aggressiv lederstil.

Carine Roitfeld blir såkalt style advisor for Karl Lagerfelds selvtitulerte merke. Et samarbeid mellom de to kom på plass før Lagerfelds død, men først nå er det klart hvilken rolle Roitfeld helt konkret vil få. Roitfeld vil etter sigende tre umiddelbart inn i stillingen som rådgiver, og avtalen er at hun skal være der gjennom tre sesonger.

Virginie Viard blir ny sjefdesigner i Chanel etter Karl Lagerfelds bortgang i februar i år. Hun har tidligere fungert som den ikoniske designerens høyre hånd og har vært hans nærmeste samarbeidspartner i mer enn 30 år.

Bruno Sialelli tar over som kreativ direktør i Lanvin. Han kommer fra Loewe der han jobbet under Jonathan Anderson som designansvarlig for herre. Sialelli har bakgrunn fra blant annet Paco Rabanne og Balenciaga, og tar over i Lanvin etter Oliver Lapidus som forlot motehuset etter bare to sesonger i fjor. Han tok over etter Bouchra Jarrar, som igjen tok over for Alber Elbaz da han takket for seg i 2016.

Raf Simons takker for seg i Calvin Klein. Det gikk lenge rykter om at den tidligere Dior-toppen var ferdig i det amerikanske motemerket. Det ble bekreftet like før jul i fjor. Årsaken skal være at Calvin Klein nå ønsker å gå i en mer kommersiell retning.

Luksusgruppen LVMH henter inn konsernsjef  i Louis Vuitton og datter av LVMH-topp Bernard Arnault, Delphine Arnault til sitt hovedstyre. 

Hovedbilde: Raf Simons under Calvin Klein-visningen høst 18. Foto: Getty Images.

Melk & Honning oppdaterer oversikten fortløpende.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer