Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
raf simons

Ryktene stemmer: Raf Simons er ferdig hos Calvin Klein

Motehuset kommer ikke vise under New York Fashion Week.

Den siste tiden har ryktene rundt kreativ leder hos Calvin Klein Raf Simons avskjed svirret i motebransjen. Etter en periode med dårlige tall for det erkeamerikanske motemerket, skal ledelsen nå ha et ønske om å gå en mer kommersiell vei, men da uten Simons i sjefsstolen.

Fredag kveld kom nyheten fra Calvin Klein: Raf Simons’ dager hos motehuset er talte, og Calvin Klein kommer ikke til å holde noen motevisning under den kommende moteuken i New York i februar.

Simons startet i jobben hos Calvin Klein i august 2016. Før det var han noen korte, men svært vellykkede år hos erkefranske Dior som kreativ leder for både haute couture, ready to wear og accessories.

Motenettstedet WWD skriver at de har vært i kontakt med kilder som forteller at PVH, selskapet som huser Calvin Klein, i september kuttet ned på noe av ansvaret til Simons og at de ønsket at han skulle skrive under en ny kontakt. Motehuset ville blant annet overta kontrollen rundt butikkdesign, kommunikasjon og PR. Siden Simons tok over sjefsstolen i 2016 er det han som har hatt kontroll over alt dette – et ansvar han ikke hadde hos Dior.

Til tross for at mange anså det som risky å ansette en kreativ leder med bakgrunn fra high fashion med den fulle kontrollen over et motehus som først og fremst er kjent for sine svært kommersielle ready to wear, var også lovordene mange da Simons inntok sjefsstolen i Calvin Klein. Det skulle imidlertid gå knappe to år før han nå altså må se seg om etter en annen jobb.

«Begge parter har kommet til enighet om at de vil gå ulike veier. Calvin Klein har bestemt at merket må gå en annen retning enn Simons kreative visjoner», heter det i en uttalelse fra Calvin Klein. Ifølge Business of Fashion har en talsperson for Simons uttalt at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Simons avskjed føyer seg inn i rekken av designer-exits både i år og året før, noen mer kontroversielle enn andre – som da Saint Laurent-topp Hedi Slimane gikk til erkefranske Celine etter Phoebe Philo som takket for seg etter nesten ti år ved det franske motehuset.

Les også: Ryktebørsen: Nyåpninger og nedleggelser

Siste saker

Mest lest nå
Les mer