Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bridget Malcolm ble psykisk syk etter Victoria's Secret
Bridget Malcolm i 2020. Foto: Hanna Lassen/WireImage via Getty

Modell fikk posttraumatisk stressyndrom etter å ha jobbet for Victoria’s Secret

Fikk sparken av Victoria’s Secret etter å ha lagt på seg én centimeter rundt hoftene.

Victoria’s Secret har vært i hardt vær de siste årene – og forfulgt av skandaler. Undertøysmerket er tidligere blitt kritisert for å være for gammeldags med for lite mangfold blant modellene, på alle måter. I 2018 ble merkets berømte motevisning boikottet av plus size-modeller. Året etter ble merket nominert til norsk verstingpris.

Nå har en tidligere modell for Victoria’s Secret åpnet opp om hvor skadelig – både fysisk og psykisk, det var å jobbe for undertøysmerket.

Merket er kjent for å kalle sine favorittmodeller for såkalte «engler».

– Englene var veldig tynne, alle hadde samme størrelse, samme fasong, alt. Og jeg ville være en av de jentene, sier Bridget Malcolm til The Independent.

Modellen snakker ut om tiden sin hos undertøysgiganten i en episode av podcasten Fallen Angel. I den tar journalistene Vanessa Grigoriadis og Justine Harman for seg hvordan merket påvirket «hvordan en generasjon av kvinner tenker om sex, drømmer og skjønnhet», ifølge nettstedet.

Australske Malcolm var med i det ikoniske Victoria’s Secret Fashion Show i 2016.

Victoria's Secret Fashion Show i 2016
Bridget Malcolm under Victoria’s Secret Fashion Show i Paris i 2016. Foto: Dimitrios Kambouris via Getty for Victoria’s Secret

Hun forteller til podcasten hvordan menstruasjonen hennes forsvant, at hun knapt kunne lese en bok, at hun kun trente og sov og var sulten hele tiden – og at hun var avhengig av sovemidler mens hun forberedte seg til catwalken.

– Etter å ha brukt tre måneder på å ikke spise noe annet enn proteinshakes og dampede grønnsaker og trene, føler jeg meg ikke sexy. Jeg vet ikke engang lenger hvordan det føles ut, sier modellen til podcasten.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

Modellen skal ha følt at hun mistet personligheten sin underveis i vektnedgangen.

Etter visningen for Victoria’s Secret i 2016, innså Malcolm at livsstilen og kostholdet hennes verken var sunt eller holdt mål i lengden.

Året etter ble hun sparket fra merkets årlige motevisning. Fordi hun hadde lagt på seg 1,27 centimeter rundt hoftene. Da var hoftemålet hennes på 85 centimeter.

Hun har i ettertid fått påvist posttraumatisk stressyndrom og har slitt med panikkanfall.

– Jeg skal ikke si at det var på grunn av kroppsstandardene satt av Victoria’s Secret eller av industrien, men det er en sammenheng mellom meg på mitt sykeste og da jeg jobbet for denne typen merker.

Les også: Nå svirrer ryktene om at Vogue Paris forsvinner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer