Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melk & Honnings novemberguide

Hva burde du gjøre denne måneden?

I anledning månedsskiftet har Melk & Honning lett gjennom november-kalenderens mange begivenheter og plukket ut de tolv tingene det er verdt å få med seg i løpet av måneden. Drikk kaffe og shop på Luck Oslo, spis filet mignon på Brasserie Ouest, se eksotisk film på Cinemateket, skvis deg mellom to nakne mennesker på Høvikodden og fest med Cezinando på Parkteateret.

Her er vår guide over de beste tingene å se, høre, kjøpe og spise i November:

Luck Oslo

Shop, drikk kaffe og bli inspirert på Luck Oslo

Grüners Gate 9

Stikk innom nyåpnede Luck Oslo på Grünerløkka for byens fineste blanding av vintage, trender og interiør. Ta en kaffe i butikkens nydelige cafe mens du flipper i gjennom et imponerende utvalg internasjonale magasiner og bøker.

Shop H&M x Erdem

2. november

Den svenske klesgigantens årlige designersamarbeid er i år med britiske Erdem. Kolleksjonen består av klær til dame, og for aller første gang for Erdem – herre. Vet du ikke hva du burde kjøpe. Slapp av, vi har allerede funnet frem de plaggene man burde sikre seg fra kolleksjonen. 

Bli kjent med det nye norske merket Søster Studio

Fra 3. November

Det nye norske merket Søster Studio lanserer fredag 3. november hos F5 i Prinsensgate 6. Norske Pernille Nadine lanserte Søster Studio med et ønske om å kunne skape klær og kunst som tar avstand fra det hun ser på som motebransjens skjønnhetsideal, regler og sesonger. Les vårt intervju med designeren her

Jaco Pastorius

Se Jaco – the film på Rockefeller

6. november

Jaco Pastorius er historiens aller viktigste og beste bassist. I år er det 30 år siden han gikk bort i en alder av kun 35, og i den anledning hyller Oslo Jazzfestival musikkikonet ved å vise dokumentaren Jaco – the film. Filmen fra 2015 ble produsert av Metallica-bassist Robert Trujilo, og inkluderer hyllester fra blant annet Joni Mitchell, Flea og Sting, i tillegg til Jacos aller nærmeste.

Les også
Melk & Honnings beste festivaltips

Bli med å feire Cosmopolites 25årsjubileum

8. til 18. november

I år er det 25 år siden Miloud Guiderk etablerte konsertlokale og utested Cosmopolite i Industrigata. Denne begivenheten blir feiret med enorm jubileumsfest som strekker seg over to hele uker. Et av høydepunktene er konserten til Patti Austin fredag 10. November.

modeller ligger på et teppe sm ser ut som gress under dries van noten sin visning.

Dries Van Noten S/S 2015

Se dokumentaren om Dries Van Noten sammen med M&H på Kunstnernes Hus

15. november

Vi har (som første i Skandinavia) fått tak i den aktuelle dokumentaren om Dries Van Noten. For første gang slipper den beskjedne designeren et filmkamera inn til hans private sfære –  til den berømte hagen – og videre inn i atelieret hans i Antwerpen. Regissøren Reiner Holzemer har laget en stillferdig dokumentar om en moteskaper som feirer 25-årsjubileum i et påfallende rolig tempo. Kunstnernes Hus, 15 november.

Dra på en visuell ferie med «Film fra Sør» på Cinemateket

Fra 9. til 19. november

Denne måneden arrangerer Cinemateket i Oslo den 27. utgaven av film-festivalen «Film fra Sør». I løpet av 11 dager viser Norsk Filminstitutt til sammen 82 historier fra de mest unike deler av verden. Programmet inkluderer både anerkjente filmer med internasjonal distribusjon og kortfilmer eller amatørfilmer fra klodens sørlige halvdels kriker og kroker. Med andre ord – du trenger ikke betale mer enn en liten hundrelapp for å reise til andre siden av jorda.

Cezinando

Fest på Parkteateret etter Cezinandos konsert på Rockefeller

10. November

Hele Norges gullgutt Cezinando avslutter sin Norges-turne med en utsolgt konsert på Rockefeller. Heldigvis er ikke etterfesten hvor Angelo Reira synger, Ole Torjus er DJ og Cezinando også tar et par ekstranummer utsolgt – enda.

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

Spis froskelår og filet mignon på Brasserie Ouest

Elisenbergveien 19

Oslos nykommer tar tilbake jappetid med behagelig smøreruter på 80-tallet. Garantert et lykkelig gjensyn for nabolagets mange velfødde resturantbesøkende. Restauranten har fått utelukkende gode anmeldelser, og Melk & Honning anbefaler den mye undervuderte retten froskelår.

Se norske Matias Faldbakken’s kritikerroste Effects of Good Goverment in the Pit på Astrup Fearnly

Fra 22. September 2017 til 28. Januar 2018

Dette halvåret viser Astrup Fearnly museet på Tjuvholmen en solo-utstilling til den norske samtidskunstneren Mathias Faldbakken. Utstillingen, med tittelen Effects of the Good Goverment in the Pit, er både en leksjon i karrieren til den norske kulturskatten og en kunstopplevelse utenfor to-dimensjonelle malerier på en vegg.

Marina Abramovic

Vær en del av kunsthistorien i samtiden med Marina Abramovic’s  The Cleaner på Henie Onstad

Fra 24 november

Den ikoniske preformance-kunstneren tar med suksessutstillingen The Cleaner til Høvikodden. Tidligere i år har retrospekt-utstillingen vært vist på Moderna i Stockholm og Louisianna i København. Nå står Henie Onstad for tur, og ved å bruke hele museet vil publikum ble kjent med den serbiske kunstneres brutale og følelsesladde kunsthistorie. Kanskje du er heldig og kan få gå mellom to nakne mennesker, slik publikum måtte i København.

Bli inspirert av norske Esra Røises delikate illustrasjoner i Rathkesgate 4

Fra 30. November

Den norske illustratøren Esra Røise har tegnet for alle store norske magasiner, samt flere viktige internasjonale publikasjoner som Vogue, Vice, Wallpaper og GQ. Hun har også gjort illustrasjoner for Stella McCartney, Burberry, Elie Saab og Nike – for å nevne noen. Denne måneden stiller hun ut utvalgte verk i de gamle lokalene til KollektedBy på Rodeløkka.

Les også
6 herretrender fra motemessen Pitti Uomo i Firenze

Dra på kino og se noen av månedens mest spennende premierer

Fredag 10. november
  • Murder on the Orient Express med Johnny Depp, Daisy Ridley, Judi Dench, Penelope Cruz. 13 fremmede på et tog, et mord – og alle er mistenk. Pst! Vises også i fantastisk 70mm på Cinemateket den 20, 22 og 23 november. 
Fredag 17. november
  • Suburbicon med Matt Damon og Julianne Moore. George Clooneys regidebut om trøbbel i en idyllisk Amerikansk forstand.
Fredag 24. november
  • Hjemsøkt med Synnøve Macody Lund. Norsk skrekkfilm fra regissør Calle Raabe om en kvinne som må gjennoppsøke sin vonde barndom.

    Synnøve Macody Lund i Hjemsøkt

Åpningsbilde: Marina Abramovic

Les også: Melk & Honnings lesere kårer årets designer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer