Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Vogue hyller den norske artisten og it-damas krøller

– Det er det beste stedet man kan bli nevnt i mote-sammenheng, forteller hun til Melk & Honning.

De siste årene har såkalt «naturlig hår» blitt mer og mer trendy. Med dette mener man gjerne hår som har tekstur og volum; gjerne av den typen mange kjempet mot da de var yngre med rettetang og  «smooth pomade» som våpen. Denne tendensen er en positiv bivirkning av at mangfold har kommet på agendaen i moteverdenen, og at mengder av ikke-hvite modeller er blitt inkludert i det gode selskap – mange av dem med tradisjonelt afrikansk struktur på håret.

Hypede modeller og kule influencere med miksede etnisiteter har ført til at afro-hår, eller annet voluminøst hår, absolutt ikke lenger er no-no på catwalken.

Da vi snakket med Agnes Gulbrandsen, grunnlegger og eier av frisørkjeden Gevir, i våres kunne hun fortelle at 80-talls-volum kom til å være gjeldende en stund fremover. 

– Volum, volum, volum. Bruk de rette produktene, og ta gjerne frem hårrullene. Tenk Cindy Crawford – eller 80-tallets hårdronning Farrah Fawcett! – og gi håret en lett tupering, fortalte hun til Melk & Honning da.

Denne tendensen ser ut til å fortsette å være gjeldende en stund til, skal man tro amerikanske Vogue.

I går skrev de nemlig en sak om fem kvinner fra rundt om i verden som bringer «80-tallets Va-Va-Voom hår tilbake». 

Og, blant de fem kvinnene finner man den norske musikeren og it-dama Maya Vik. I intervjuet forteller hun at det store håret er blitt et slags varemerke for henne i løpet av karrieren, som «kvinnen med det store håret som spiller bass».  Hun snakker også litt om hennes personlige klesstil, som har fått stadig større internasjonal oppmerksomhet de siste sesongene av streetstyle-fotografene. 

– Jeg hater å ha på meg klær som ikke skiller seg ut, selv når jeg bare skal til butikken for å kjøpe Melk, forteller hun til Vogue.

– Alt jeg har på meg er ting jeg elsker. Jeg kjøper ikke klær som bare er «fine».

Til Melk & Honning forteller Vik at det er kjempestas å bli omtalt i Vogue. 

– Det er jo tross alt det beste stedet man kan bli nevnt i mote-sammenheng.

Hun digger også at mangfoldet i artikkelen er så stort, at det inkluderer folk fra alle kanter av verden som du ellers aldri hadde hørt om.

– For min del, som ikke er en aktiv «moteprofil» som reiser rundt og blir tatt bilde av på alle moteukene, er det kult å ha blitt lagt merke til av selveste Vogue.

Vik synes det er helt supert at krøllene er kommet i fokus.

– Det er jo kanskje det som gjør at jeg skiller meg ut her hjemme. Jeg hatet de frem til jeg var tidlig i 20-årene før jeg lærte å «embrace» det. Nå tenker jeg at «The bigger, the better!». Kan jeg klare å inspirere jenter og gutter som har krøller til å gjøre det samme, er jo det fantastisk.

– Krøller FTW. Alltid, avslutter hun.

Bilder: Instagram @mayavik / Styledumonde @Vogue UK

Les også: Norsk tvillingpar i september-utgaven av amerikanske Vogue

Siste saker

Mest lest nå
Les mer