Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
(Instagram/loewe)

Luksusmotehus får massiv kritikk for antrekk

Legger seg flate.

Det spanske luksusmotehuset Loewe får gjennomgå for et antrekk som mange mener minner om uniformene bært av Holocaust-ofre i konsentrasjonsleirene under 2. verdenskrig.

Det skriver CNN.

Antrekket, som består av en skjorte og bukse med striper, er en del av luksusmotehusets William De Morgan capsule-kolleksjon. Den frontes av blant andre supermodell Kendall Jenner.

I en post på sin Instagram sidestiller Diet Prada antrekket med faktiske uniformer fra konsentrasjonsleirene.

«Det er vanskelig å se noe annet enn konsentrasjonsleir-uniformer i dette 1840-dollar dyre antrekket fra Loewes William De Morgan capsule-kolleksjon. En kolleksjon ment å ‘fange tankens frihet’. Med stripene og layouten, uniform-stilen og lappene på skjorten, overlater det ikke mye til fantasien når resultatet er så åpenbart forstyrrende», skriver duoen.

Både Zara og Urban Outfitters har tidligere tråkket i salaten med antrekk med tilsvarende referanser. Men dette skal raskt ha blitt plukket opp. Loewe derimot skal ha hatt ukegamle kommentarer om dette på et bilde de postet fra britiske Vogue, påpeker Diet Prada.

Nå trekkes antrekket, og Loewe har postet en uforbeholden unnskyldning på sin Instagram-konto:

«Vi er blitt gjort oppmerksomme på at et av antrekkene våre i et magasin og del av vår Arts and Crafts keramiker William De Morgan [-kolleksjon] kan bli misoppfattet som en referanse til en av de mest motbydelige hendelsene i menneskehetens historie. Det var aldri med viten og vilje. Vi ber om unnskyldning til de som føler vi har vært ufølsomme ovenfor historien. Antrekket er blitt trukket».

Les også: Bella Hadid åpner opp om depresjon

Siste saker

Mest lest nå
Les mer