Ledende motefotografer anklages for seksuell trakassering

To av motebransjens største fotografer har fått alvorlige anklager rettet mot seg.

Det var The New York Times, som først kunne avsløre at flere mannlige modeller hadde kommet med beskyldninger om seksuell trakassering, rettet mot fotografene Mario Testino og Bruce Weber. Bransjen har tatt anklagene alvorlig og mediegiganten Condé Nast, som blant annet utgir motemagasinet Vogue, har meldt om at de i fremtiden ikke vil jobbe med de to fotografene.

I rapporten som er levert av The New York Times, har femten nåværende og tidligere mannlige modeller og tretten assistenter, gått ut med anklager mot både Testino og Weber, alle hendelsene rapporterer om en seksuell upassende oppførsel fra fotografene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarerne til både Weber og Testino har til nå nektet for alle anklagene.

Condé Nast har likevel gått ut og annonsert av de vil slutte å jobbe med begge stjernefotografene. De har også annonsert at en ny «oppførselskode» for å beskytte modeller mot misbruk på jobb, vil innføres.

Testino og Weber har jobbet med alle de ledende motemagasinene, blant annet Vogue og Vanity Fair – som begge er under Condé Nast. I tillegg til å fotografere for store magasiner, har begge fotografene vært populære hos ledende motehus som Louis Vuitton, Burberry, Chanel og Michael Kors.

– Vi er dypt skuffet over disse anklagene og tar dette veldig seriøst, sier administrerende direktør i Condé Nast, Bob Sauerberg og kunstnerisk direktør for Condé Nast og Vogue-redaktør, Anna Wintour.

– I lys av disse påstandene vil vi ikke starte noe nytt arbeid med Bruce Weber og Mario Testino i nærmeste fremtid.

Redaktør Anna Wintour, anses å være en av motebransjens viktigste stemmer og gjennom årene har hun fått et nært vennskap med Weber og Testino. På Vogue skriver hun et eget innlegg, hvor det blant annet står:

– Selv når vi står med ofre for misbruk må vi også holde et speil opp mot oss selv – og spørre om vi gjør vårt ytterste for å beskytte de vi jobber med, slik at uakseptabel oppførsel aldri skjer på vår vakt.

– I dag har det kommet beskyldninger mot Bruce Weber og Mario Testino, historier som har vært vanskelig å høre på og som har vært hjerteskjærende å konfrontere. Begge to er mine personlige venner, som har vært ekstraordinære bidrag til Vogue og flere andre magasiner hos Condé Nast, gjennom årene.

– Begge to har kommet med innvendinger eller fornektelser til disse hendelsene. Jeg tror sterkt på verdien av anger og tilgivelse, men jeg tar disse påstandene veldig alvorlig, og vi ved Condé Nast har besluttet å sette vårt samarbeidsforhold med begge fotografene på vent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober 2017 ble det kjent at Condé Nast kutter alle bånd med fotografen Terry Richardson, etter anklager fra flere kvinner om seksuell trakassering.

Hovedbilde via Business of Fashion

Les også: Motebransjen i sorg: Kjent streetstyle-fotograf funnet død