Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Iselin Steiro til Melk: – Jeg har blitt veldig mye tryggere på meg selv

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)

Store aldersforskjeller i par er fortsatt litt tabu, men når de skjer i film er det plutselig ikke så nøye. Ta for eksempel filmen «Focus» fra 2015, der rollefiguren til Will Smith med sine 46 år (spoiler alert) datet karakteren til 24 år gamle Margot Robbie – mens 37 år gamle Maggie Gyllenhaal for en annen film fikk høre at hun var for gammel til å spille flørten til en 55-åring.

Det er ikke bare i filmbransjen du helst ikke skal eldes, også i modellbransjen blir en nærmest som pensjonist å regne ved passerte 25. Unge jenter blir signert så fort de blir speidet, Kate Moss var for eksempel bare 14 år da hun ble oppdaget. Som det ikonet hun er får hun fortsatt kampanjer kastet etter seg i en alder av 42 og hun er ikke alene.

Les også: Dette er Kate Moss sine nye stjerner

Alexander Norheim Foto: Melodie Jeng

Alexander Norheim Foto: Melodie Jeng

Under høstens Fashion Week i New York var det opptil flere selv i 60-åra som gikk nedover catwalken, men også Amber Valletta og Liya Kebede som såvidt er 40 var å se. Gemma Ward overrasket også mange da hun i januar gjorde comeback på catwalken og norske Jenny Sinkaberg er absolutt tilbake igjen.

PR- og kommunikasjonssjef hos Team Models, Alexander Norheim, føler ikke dette er noe nytt. Han sier motebransjen alltid har hatt en fascinasjon for det å putte alder ut av kontekst og legger til det faktum at mange av disse disse modellene har vært – eller fortsatt er – muser til mange folk gjennom tidene, noe som gjør at en forstår industriens etterspørsel.

Les også
To norske modeller i Vogue Arabia

– Jeg tror det også har noe å gjøre med at mote ønsker å få en mer kvinnelig look. Mange foretrekker kvinner fremfor jenter. Tom Ford er et klart eksempel på nettopp dette. Industrien lytter til diverse mennesker i industrien som ikke bare prøver å utvide, men også å redefinere skjønnhet. Og hvorfor ikke? Carmen Dell’Orefice er for eksempel minst like vakker som mange andre ansikt. Alder er også skjønnhet, sier Norheim.

Iselin Steiro for Versaces parfyme «Bright Crystal» i 2006

Iselin Steiro for Versaces parfyme «Bright Crystal» i 2006

Norske Iselin Steiro er bare 31, men siden karrierestarten i en alder av 17 har hun rukket å lande kampanjer for velkjente navn som blant andre Chanel, Versace, Valentino, Givenchy, Balenciaga og H&M. I tillegg rangerte models.com Steiro til en fjerdeplass i 2006 på listen over de største modellene i verden akkurat da og i 2013 spilte hun selveste David Bowie i den avdøde stjernens musikkvideo til «The Stars (Are Out Tonight)».

Med andre ord er det ikke uten grunn vi nordmenn kan være stolte, men med både barn og studier, hva er det som holder motivasjonen oppe? Modellen som vokste opp i Harstad kan fortelle Melk at hun ikke har vært tilbake på skolebenken siden hun fikk barn, men at planen absolutt er å fullføre studier.

– Så der kan jeg si at det ikke er mulig å kombinere alt. I hvert fall ikke med samme intensitet i alle leire. Det som fikk meg til å fortsette i modellyrket er kort sagt fordi jeg fortsatt syns det er gøy! For å utbrodere litt, så tenkte jeg vel at dette har jeg nå og det kommer mest sannsynlig ikke til å vare for evig. Så her gjelder det å utnytte sjansen mens jeg har den. Og det viste seg jo at det var mer å hente for meg i jobben, forteller Steiro som siden 2013 har samarbeidet med det norske ullmerket Le Backhand.

Iselin på coveret av Vogue Paris i sommer

Iselin på coveret av Vogue Paris i sommer

Les også: Hvem er mest likt i mote-Norge i 2016? 

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Bransjen er i stadig endring og hun merker selv hvordan sosiale medier bestemmer mye av hvem som får jobber nå om dagen og setter spørsmålstegn ved det om mange følgere sier noe om en er bra modell eller ei. Samtidig fastslår hun at det går mer utover de som starter opp i dag sammenlignet med de som etablerte en karriere før sosiale medier tok over. Iselin kan også fortelle at hun selv er mer avslappet til bransjen nå enn da hun først begynte og lar seg ikke stresse like mye.

– Jeg lar meg ikke like lett stresse, er ikke så redd for å gjøre noe feil og tenker ikke så mye på hvorfor jeg eventuelt ikke fikk en jobb. Jeg har blitt veldig mye tryggere på meg selv og vet hva jeg kan levere foran kamera. Nå har jeg jo ting i livet som er mye viktigere enn hvilke jobber jeg booker, særlig etter at jeg fikk barn.

Les også: Hva betyr det å være en «influencer» i dag?

Akkurat nå pryder den norske modellen nok en svært H&M-kampanje og en kan jo lure på om det fortsatt finnes modelljobber å strekke seg etter med en såpass tykk portefølje, men det er det altså.

– Jeg har absolutt ting jeg drømmer om å oppnå som modell, men jeg kan fortelle at jeg har nådd et av mine topp tre karrieremål (som jeg satte meg for ca ti år siden) i år; Coveret på Vogue Paris. Det var veldig gøy – siden jeg anses som en senior i yrket.. Jeg kan røpe at et av de andre to karrieremålene var H&M-kampanje, som jeg for første gang fikk i 2013 (H&M x Isabel Marant) og så igjen to ganger i år, og én til som kommer til våren. Det tredje karrieremålet holder jeg hemmelig, av overtroiske årsaker – hehe, sier Iselin Steiro til Melk & Honning.

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

Se videoen til David Bowie der Steiro spiller en ung versjon av musikeren:

Les også: 94-årig moteikon lanserer egne emojis

Siste saker

Mest lest nå
Les mer