Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norsk supermodell med stort internasjonalt comeback

Tok en pause fra modellverdenen for å bli mor. Nå er hun tilbake.

Norske Jenny Sinkaberg er en av de mest suksessrike modellene her til lands noensinne. Hun har gått alt fra Prada, Chanel, Burberry og Dior, til Alexander Wang og Marc Jacobs, og hatt fjeset sitt på innsiden av magasiner som italienske Vogue, Another Magazine og Dazed.

Etter å ha tatt en pause fra modellverdenen for å dykke inn i morsrollen, er hun nå tilbake på de aller gjeveste catwalkene. Kvinnen med de supernordiske trekkene kicket nemlig det hele i gang med å bli booket inn som exclusive for Balenciaga.

– Det er absolutt ikke alle modeller som kan ta seg en pause, slik som Jenny, og komme tilbake med såpass sterke bookinger, forteller Alexander Norheim hos Team Models, til Melk & Honning

Han mener hun har noe i sitt utseende og uttrykk som skiller henne ut, og gjør henne populær og ettertraktet.

Bilde: Balenciaga SS17 - via Vogue.com

Bilde: Balenciaga SS17 – via Vogue.com

– Folk har sammenliknet henne med legendariske Kirsten Owen og Kristen McMenamy fordi de også hadde noe av den samme særegne looken. Hun er også veldig profesjonell og flink på jobb, så folk liker å jobbe med henne og booker henne igjen, forteller Norheim.

Jenny startet så smått å jobbe internasjonalt i 2009, og begynte å gå for virkelig legendariske, internasjonale motehus i 2010. Under sin første sesong i Paris var hun booket inn av blant andre Balenciaga, Chanel, Valentino og Miu Miu.

– Den aller første sesongen min var kjempemorsom. Jeg gjorde mange gode show, selv om jeg først i etterkant skjønte hvor gode de faktisk var. På det tidspunktet visste jeg jo knapt hvem og hva disse designerne og motehusene var, forteller Sinkaberg til Melk & Honning.

Les også
Nina Sandbech teamer opp med Bik Bok- igjen

Selv om hun er tilbake i gamet for fullt nå, er hun selvsagt preget av det å ha en liten datter hjemme i Norge. 

– Hun kommer først, ikke jobben. Prioriteringene mine er helt annerledes. Men, jeg er i den heldige posisjonen at jeg kan ta henne med på mye spennende. Hun har allerede vært i Paris fire ganger, og tre ganger i London. Jeg begynte å jobbe som modell igjen hjemme i Norge da hun bare var seks uker gammel. Heldigvis elsker hun å reise og oppleve nye steder, sier supermodellen.

Sinkaberg forteller at ting stort sett krever mer planlegging nå, og at hun ikke kan være like spontan som før, men at de faktisk klarte å pakke og komme seg avgårde mot Gardermoen på bare 1 time i forrige uke.

– Alt går! Og alt sammen er så mye mer givende nå etter jeg har fått datteren min. Det føles superbra å være tilbake!, avslutter hun.

 Les også: Dette er de 10 best betalte modellene i verden

Siste saker

Mest lest nå
Les mer