Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Inti Wang åpner nye Nasjonalmuseet
Foto: Instagram/@blaawang

Kunstner, influencer og modell Inti Wang (20) åpner det nye Nasjonalmuseet

Slipper navnene til den store åpningsutstillingen.

Når det nye Nasjonalmuseet åpner dørene på Aker Brygge i Oslo neste år, er det med en større satsing på norsk mote. Museet har allerede kjøpt inn design signert blant andre Admir Batlak, London-baserte Edda Gimnes, Elisabeth Stray Pedersens ESP og Ramona Salo Myrseth.

I vinter fikk Melk & Honning bli med bak kulissene i det nye Nasjonalmuseet.

Åpningen markeres med åpningsutstillingen Jeg kaller det kunst med samtidskunst fra Norge de siste årene.

Nå slippes navnene til de nesten 150 kunstnerne og kunstnergruppene. Blant dem er kurator, kunstner, modell og influencer Inti Wang.

Inti Wang: – Kan garantere en reaksjon

20-åringen fra Ås er en av de yngste i åpningsutstillingen som viser verk av et stort antall kunstnere og kunstnergrupper som ikke er en del av Nasjonalmuseets kunstsamling fra før av. 

– Jeg skal ikke avsløre så mye, men jeg kan garantere en reaksjon. Positiv eller negativ, det er opp til den som observerer, sier Inti Wang til Melk & Honning.

I jakten på ny kunst og nye kunstnere har Nasjonalmuseets kuratorer valgt ut kunstnerne etter åpen innsending og oppsøkende reiser rundt i Norge. 

– Vi har vært veldig opptatt av hva som slipper innenfor og hva som havner utenfor i kunstfeltet. Utfordringene har stått i kø i hele prosjektet. Ikke bare er det stort, men vi har møtt oss selv i døren når det gjelder våre vurderinger og interesser. Norge rommer mye mer enn selv hva vi, de såkalte ekspertene, kunne tenke oss, sier kurator Geir Haraldseth i en uttalelse.

Utstillingen vil fylle hele Lyshallen, det store rommet for skiftende utstillinger på toppen av det nye Nasjonalmuseet.

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

–Et stamp of approval

I januar i fjor kuraterte Wang Oslo-galleriet Galleri Golsas første utstilling i det nye året med både yngre og mer etablerte kunstnernavn fra Norge og Colombia.

– Kunstverdenen er en viktig plattform for mitt arbeid og uttrykk. Uten denne hadde jeg kanskje ikke vært den jeg er i dag. Åpningsutstillingen på det nye Nasjonalmuseet er et stamp of approval for meg og mitt arbeid.

– Retningen defineres med destinasjonen, og min ankerplass er ikke bestemt enda, så vi får se hvor denne uventede ruten fører oss, legger han til.

Sneak peak fra Inti Wang sitt bidrag under åpningsutstillingen. Foto: Inti Wang

Multitalent

Inti Wang havnet i fjor på Vogues prestisjetunge banebryter-liste som eneste nordmann. Siden debuterte han for i-D, før han samme høst gikk på catwalken for Balenciaga under moteuken i Paris. Da ble han omtalt av modellagent i Team Models, Alexander Norheim, som «et multitalent».

Inti Wang gikk for Balenciaga under moteuken i Paris
Inti Wang for Balenciaga. Foto via Vogue

Les også: Jenny Skavlan: – Jeg går ikke rundt og føler meg mektig

Siste saker

Mest lest nå
Les mer