Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Inti Wang er på Vogues liste over 100 unge talenter

Norske Inti (18) på Vogues banebryter-liste

– Jeg er veldig glad for at de ser på meg som en som pusher grenser. Det er jo det jeg ønsker.

Tirsdag publiserte amerikanske Vogue oversikten «VogueWorld 100 Pushing Boundaries» bestående av 100 unge talenter fra hele verden som motemagasinet mener er klare for å «transformere stil, skjønnhet og kultur» globalt i tiden som kommer.

På listen er den norske modellen, influenceren og motepersonligheten Inti Wang (18) som eneste nordmann.

Til Melk & Honning forteller Wang at han fikk forespørsel om å være med i saken allerede sent i desember i fjor.

– Det er så spennende og gøy! Jeg er veldig glad for at de ser på meg som en som pusher grenser. Det er jo det jeg ønsker, sier Wang, og legger til:

– Jeg håper dette gjør at folk her hjemme blir motivert til å gjøre det de vil og være den de er.

«Er den norske modellen Inti Wang en gutt eller jente? Du bestemmer».

Slik starter Vogue featuren om 18-åringen. Som hver av de 100 talentene som er plukket ut har også han fått sitt eget intervju med motemagasinet.

Vogue trekker blant annet frem Oslo-utstillingen «Concoction of Confusion» som Wang kuraterte hos Galleri Golsa i januar. Her samlet kunstnersønnen fra Ås i Akerhus flere anerkjente kunstnernavn som Matias Faldbakken, Ida Ekblad og Maria Pasenau.

Med en mor fra Colombia og far fra Norge har Wang vokst opp med begge kulturer tett på. I tillegg til å ha bodd i begge foreldrenes hjemland, har han også tilbragt tid i både Brasil, Palestina og Mexico. Det, forteller han til Vogue, har hatt innvirkning på hvem han er i dag.

«Alle reisene jeg har hatt med foreldrene mine har hjulpet meg med å finne identiteten min. Jeg vet hvem jeg er og jeg er selvsikker», sier Wang til Vogue.

Wang går fortsatt på videregående skole i Ås, men gjør i tillegg flere modelloppdrag. Spesielt godt liker han å jobbe med norske designere som Michael Olestad, Admir Batlak, Anne Karine Thorbjørnsen og Haik. Sosiale medier er også en stor del av hverdagen hans.

Les også
Foreo-sjefen: – Skjønnhetsteknologibransjen er i stadig endring

«Om det er en scene jeg kan relatere meg til, så er det sosiale medier. Det er den beste lekeplassen. Det er alltid new kids som kommer inn og som du kanskje møter en dag. Det er kult», sier han til Vogue som viser til det de kaller 18-åringens «innovative og lekne looks» som i Wangs ånd ikke er bundet opp mot kjønn.

«Det er motocross-biker-skinn og utsmykket Juicy Couture-velour, vintage Prada Sport minis og stripper stilettos mules i vinyl, Chloë Sevigny-ish slip dresses og Margiela Tabi-boots», skriver motemagasinet.

«Klær er hovedkilden min for å uttrykke hvem jeg er. Jeg ønsker ikke sette meg selv i bås. Jeg vil være udefinert. Når folk spør meg om jeg er en gutt eller jente, sier jeg: Du bestemmer», sier Wang til Vogue.

Les hele intervjuet med Inti Wang hos Vogue.

Alle bilder: @blaawang / Instagram. Gjengitt med tillatelse.

Les også: Melk & Honnings Oslo-guide: februar

Siste saker

Mest lest nå
Les mer