Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nasjonalmuseet kjøper inn Edda Gimnes

– Føler jeg blir anerkjent også som kunstner. 

I 2020 åpner det nye Nasjonalmuseet som blir Nordens største kunstmuseum på Vestbanetomta i Oslo. Her skal 6000 kunstverk stilles ut i den faste samlingsutstillingen som blir kjernen i museet der eldre og moderne kunst, arkitektur, design, kunsthåndverk og samtidskunst møtes. 

Nå har Nasjonalmuseet kjøpt inn den norske motedesigneren Edda Gimnes. Det annonserte museet selv på sin Instagram-konto torsdag. Det er Gimnes’ «Maren dress», «Ingeborg hat» og «Emily shoes» fra den norske designeren SS17-kolleksjonen som er kjøpt inn av museet. På Instagram skriver museet at «dette kan regnes som et signaturantrekk som viser Gimnes’ kjerneidentitet som leken, ufullkommen og ‘quirky’ i et antrekk som er fargerikt, skulpturelt med en ‘larger than life’-estetikk». 

https://www.instagram.com/p/BrVgAq8DwQ8/

Gimnes repostet selv innlegget torsdag kveld. I posten til innlegget skriver hun at hun er beæret over at Nasjonalmuseet har kjøpt inn deler av hennes SS17-kolleksjon og at hun er takknemlig for støtten. 

 – Det at Nasjonalmuseet har kjøpt inn mine verker betyr enormt mye for meg. Jeg jobber i krysningsfeltet mellom mote og kunst, og ved innkjøp fra Nasjonalmuseet føler jeg at jeg blir anerkjent også som kunster. Det siste året har jeg også blitt kjøpt inn av tekstilmuseet Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg i Tyskland. Av alle plaggene jeg produserer tar jeg alltid vare på ett eksemplar selv, og har etterhvert fått en stor samling i studioet mitt. Det er morsomt at noen av plaggene blir tatt vare på og stilt ut på et museum. Det finnes vel ikke noen bedre plass å bli bevart på enn det, sier Gimnes til Melk & Honning.

Les også
Den andre kolleksjonen til Manolo Blahnik x Birkenstock er her

– Det jeg umiddelbart synes er spennende med Gimnes’ design er uvørenheten og lekenheten som plaggene kommuniserer. Det er noe tegneserieaktig og eventyraktig ved det. I tillegg til denne todimensjonaliteten som ikke tar hensyn til kroppens 3-D, sier kurator ved Nasjonalmuseet Karun Nordgård til Melk & Honning.

– Vi gleder oss til å vise Gimnes’ arbeider i det nye Nasjonalmuseet når det åpner i 2020.

Med det legger Gimnes bak seg et nokså innholdsrikt år. I februar ble hun nominert som første nordmann noensinne til den prestisjetunge LMVH-prisen. I september ble Moschino med Jeremy Scott i spissen anklaget for å ha kopiert hennes design. Nylig samarbeidet hun med H&M om å redesigne gamle plagg fra den svenske klesgiganten

Hovedbilde via Hunger Magazine.

Les også: Nå relanserer den norske motegrunderen sportsmerkets sideprosjekt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer