Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Ida Broen lanserer en heklet kolleksjon med Skappel

Ida Broen lanserer en heklet kolleksjon med Skappel

– De har latt meg leke med farger og modeller akkurat som jeg vil.

De siste årene har håndarbeid endret status. Fra å være noe bestemødre holder på med mens de ser på NRK, til å faktisk bli en greie blant den yngre garde. Og det som allerede var en pågående tendens ble ikke noe mindre da pandemien kom susende inn.

I april i fjor skrev Melk & Honning om alle de hippe influencerne som var blitt hekta på hekling i karantene. Nå er heklede plagg en av sommerens største trender, sett på alskens it-personer i inn og utland.

Tidspunktet kunne knapt vært bedre for at Ida Broen lanserer en heklet kolleksjon med Skappel.

Les også: Dette vet vi om Oslo Fushion som går av stabelen i august

Den Oslo-baserte innholdsskaperen og kreative konsulenten har teamet opp med den strikkeglade familiebedriften. Dette er første gang noensinne at de slipper noe som er heklet.

I kolleksjonen som man altså da får tråd og oppskrift til for så å hekle selv, vil man finne vester, gensere, to shortser, vesker og en bøttehatt. Broen hadde ett tydelig krav før de satte i gang med prosessen; at alt skulle være unisex, slik at alle skulle få mulighet til å bruke det.

– Det at jeg har fått muligheten til å introdusere min verden og kultur rundt street wear og sneakers til Skappel, og utfordre deres brand med min estetikk, gjør meg både stolt og rørt, forteller hun i forbindelse med at nyheten slippes.

– Fargene gjenspeiler min verden og meg som person. Tanken er at man kan mikse og trikse med farger som man vil.

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

Til Melk kan Broen fortelle at hun heklede plagg er nostalgisk for henne.

– Det tar meg tilbake til 90-tallet. Veldig mange store profiler og motehus rundt i verden har i år slengt seg på trenden med heklede plagg, og derfor har det blitt en av de hotteste trendene akkurat nå.

– Tror og håper dette vil gi en mestringsfølelse når man har heklet seg en egen hatt, shorts eller skjorte fra min kolleksjon! 

Ida Broen lanserer en heklet kolleksjon med Skappel
Foto: Emma šukalić

Hun forteller at hun har vokst opp med en mamma som har strikket og heklet så lenge hun kan huske.

– Jeg har lenge sagt at vi en dag skal skape noe sammen som kan gi den følelsen jeg får når mamma strikker noe til meg.

– Plutselig satt jeg i telefon med Marthe i Skappel og snakket om at vi måtte gjøre noe helt nytt og kult sammen. Siden Skappel står for de samme verdiene som meg rundt familie, føles det så riktig at denne drømmen ble virkelighet sammen med de.

Hun mener kolleksjonen gjenspeiler henne som person, samtidig som de har jobbet sammen for at den skal bli noe alle kan gå i.

– De har latt meg leke med farger og modeller akkurat som jeg vil. Latt meg være Ida, rett og slett. Det å få kreativ frihet og tillit har gjort denne kolleksjonen helt unik. Sammen har vi laget den kuleste sommerkolleksjonen ever! 

På spørsmål om hun noen gang kommer til å lage sitt helt eget klesmerke kommer svaret fra Ida Broen kjapt:

– Det er drømmen! 

Les også
9 veganske kafeer i Oslo

Dorthe Skappel uttaler at Broen sin klesstil minner henne om japanerne hun så i Tokyo på slutten av 80-tallet.

– Under mitt opphold i Japan på slutten av 80-tallet ble jeg fascinert av hvordan ungdom tilbrakte hele uken i like uniformer. Hvite skjorter, stramme svarte bukser eller kjoler. Hvite sokker og komfortable sko gjorde dem tilnærmet umulig å skille fra hverandre. Så kom helgen og den uniformerte gjengen slo ut i full blomst. Midt i Tokyo lå Nagoya park, og dit kom ungdommene i de mest fantastiske fargerike kreasjoner og kombinasjoner. Aldri før eller siden har jeg sett noe lignende… Før Ida kom inn døren på showrommet på Lysaker, forklarer Skappel.

Skappel x Ida Broen slippes 30. juni via Skappel sine hjemmesider og i utvalgte garnbutikker rundt om i landet.

Foto: Emma šukalić
Foto: Emma šukalić

Les også: Norske Benjamin Huseby blir ny kreativ leder for italiensk motehus

Siste saker

Mest lest nå
Les mer