Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Heklede plagg er sommerens store trend
Foto: Instagram/@blancamiro

Heklede plagg er sommerens store trend

Blir det heklet bikini i år?

Det startet så smått i fjor vår da korona fremdeles var ganske så nytt. Her hjemme hadde da norske influencere fullstendig dilla på hekling og strikking i lockdown. Siden er hekling bare blitt større og større, både i Norge, men også internasjonalt.

Nå er heklede plagg en av sommerens største trender.

Heklede plagg trender
Foto: Instagram/@hannastefansson

Instagram er fylt til randen om dagen av heklede plagg, med alt fra hatter og vesker til kjoler og søte vester. Og internasjonale medier rapporterer jevnlig om DIY-tendensen.

Det er helt tydelig at hekling ikke lenger kun er forbeholdt bestemødre som trenger et hyggelig tidsfordriv. Faktisk skal det være mer enn 34 millioner søk på Instagram etter hekling, og 2 milliarder søk på TikTok etter den enkle, men supersøte veveteknikken som utføres med én nål, ifølge CNN.

Nå er dette en av sommerens største trender
Foto: Instagram/@lisasaysgah

Grunnen til at den koselige DIY-trenden er tilbake i motebildet, kan være på grunn av fascinasjonen for tiår som 60- og 70-tallet som stadig trender, tror Who What Wear.

Heklede plagg trender
Foto: Instagram/@francescaaiello

Kjendisene har naturligvis også omfavnet trenden.

Nylig ble Rihanna spottet i en hvit heklet bh-topp. Noe InStyle omtaler som «major summer fashion inspiration». Det er ikke første gangen stjernen blir sett med en av årets store sommertrender. Nylig ble hun også sett i den populære Hawaii-skjorten.

Også motegigantene har hivd seg på bølgen av heklede plagg.

Mango selger både heklede hatter, vesker og et nydelig heklet sett med shorts. Cult Gaia tilbyr en heklet supersexy halterneck-kjole med splitt, mens Zara selger både hårbånd og trendy hårtørkle, topper, shorts kjoler og heklede skjørt. Også norske kjeder som BikBok har omfavnet hekletrenden.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Les også: Nå kan du kjøpe sminken din på Zara

Siste saker

Mest lest nå
Les mer