Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Diawéne deltar på årets moteuke
Diawéne. Foto: Oslo Fushion Festival

Oslo Fushion Festival går av stabelen i august

Visninger, talks, utstillinger og prisutdeling.

Med pandemien fremdeles hengende over oss er det aldri helt godt å vite hva som blir arrangert og hva som blir kansellert eller flyttet.

Men i dag, torsdag, ble det klart at Oslo Fushion Festival kommer til å avholdes 24. – 29. august.

Tema for årets festival er «From maker to change maker». Her ønsker de å belyse kreative aktører som bidrar til å skape nye tankesett og endringer innenfor bransjen. Og det er mye forskjellig på programmet denne gangen; både talks, visninger, utstillinger og til og med en prisutdeling.

Motevisningene vil holdes under Oslo Runway sin fane. Den norske moteuka vil være en del av Oslo Fushion Festival fremover. Majoriteten av visningene vil foregå digitalt og disse vil man kunne sep å festivalens nettsider.

De norske motemerkene ESP, Livid og Avenue er blant de som vil vise sine nye kolleksjoner.

Resten av line-upen slippes i august.

Les også: Dette vet vi så langt om Copenhagen Fashion Week

En smykkeutstilling i samarbeid med designer og kunstner Ali Shah Gallefoss vil også finne sted under Oslo Fushion. 10 av Norges fremste innen feltet er blitt invitert til å være med. Her finner vi Hasla, Mold Atelier, Aur Studio, Boygal, Diawéne, Crystal Haze, Pearl Octopuss.y og David-Andersen. Denne vil man finne i Oslobukta under hele Oslo Fushion.

I samarbeid med Collective Oslo skal det, i år som i fjor, holdes en utstilling utendørs med en rekke både norske og internasjonale kunstnere. Den har fått navnet Collective Diversity og feirer hvordan kreativ energi kan drive forandring.

Noen av kunstnerne som stiller ut under Oslo Fushion er Extraweg, Jesse Draxler, Erik André Nes, Arcin Sedgic, Vitaboy og Berglind Rognvaldsdottir.

Konseptet Artwear hos nisjebutikken Sorgenfrigaten, som Melk & Honning tidligere har omtalt, kommer også til å nå lanseres i Oslobukta og digitalt. Her fremmes stemmer innen såkalt slow fashion. Hvem som skal stille ut her blir avslørt på et senere tidspunkt.

Cathrine Hammel sin visning under en tidligere Fushion-festival. Bilde: Ignat Wiig

Fushion Tribute Award 2021 vil også deles ut under festivalen. Dette er en hederspris som gis til en norsk designer eller motemerke som utmerker seg innen sitt felt. Juryen legger spesielt vekt på innovasjon, mangfold og bærekraftig påvirkning innen mote og design.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Og sist, men ikke minst, vil det arrangeres en del talks under Fushion Conference, der personligheter fra den kreative industrien diskuterer ulike tema. Disse modereres av KKs moteredaktør – og Melk & Honnings tidligere sjefredaktør – Ida Einarsdottir og leder for utvikling i NF& TA, Gisle Mardal.

– Vi er utrolig glade for å kunngjøre et solid program med noen av Norges mest spennende designtalenter, i tillegg til kreative samarbeid med de ledende mote- og kunst-plattformene Oslo Runway, Collective Oslo og Sorgenfri Artwear, og kunstneren Ali Shah Gallefoss, sier Elin Carlsen, daglig leder i Oslo Fushion Festival i en pressemelding.

– Ved å samle flere nyskapende og kreative uttrykk under festivalen, har vi sammen et mål om å bidra til Oslos internasjonale posisjon som en kulturell destinasjon.

Les også: Esmod avgangsvisning 2021: Er dette fremtidens norske stjernedesignere?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer