Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Estrop/Getty Images

Norske Benjamin Huseby blir ny kreativ leder for Trussardi

– Et enormt uutforsket potensiale.

Mens det før i tiden bare var hvert jubelår nordmenn gjorde suksess i den internasjonale motebransjen, skjer det nå stadig vekk. Det sitter nå norske menn og kvinner i toppjobber hos internasjonale magasiner, vi har influencere som er store streetstyle-favoritter og modeller som havner på topp i kåringer over verdens hotteste.

Men det er fremdeles stas når en nordmann får selve kremjobben hos et stort og kjent motehus.

Nå har Benjamin Huseby fått jobb som kreativ leder for Trussardi.

Les også: Burberry og Riccardo Tisci elsker å jobbe med norske Nikoline

Han er mest kjent som grunnlegger av det kule Berlin-baserte motemerket GmBH, sammen med Serhat Işık. Huseby er også en suksessrik fotograf, med jobber for blant annet Interview Magazine, The Gentlewoman, italienske Vogue og Purple i portfolioen.

Sammen med Işık står han på Business of Fashion sin oversikt over de 500 viktigste og mest innflytelsesrike personene i motebransjen.

Og nå tar han altså over tøylene hos Trussardi. Det italienske merket startet å produsere skinnhansker på tidig 1900-tall, og utvidet etter hvert til å også tilby andre skinnvarer. Frem til 2018 ble det ifølge Hypebeast ledet av Gaia Trussardi, som er barnebarnet av grunnleggerne. Siden det har de stått uten en kreativ leder.

«Via GmBH har vi bidratt til at mangfold og en følelse av ansvar har havnet helt foran i motediskursen. Vår visjon for Trussardi er at det skal være bygget ut i fra akkurat de samme verdiene», skriver Benjamin Huseby i en caption på Instagram.

Han avslører også at deres første kolleksjon for merket vil vises frem i 2022.

Til WWD uttaler Huseby videre at «Trussardi har en lang historie, men et enormt uutforsket potensiale. Vi ble fristet av muligheten til det å kunne starte helt på scratch»,.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Chief Executive Officer for merket, Sebastian Suhl, uttaler at «Serhat og Benjamin har en distinkt og kraftfull visjon for Trussardi. Vi er utrolig spente på å dra ut på denne reisen sammen med dem, for å bringe på banen et ansvarlig, moderne merke».

Les også: Norsk supermodell tar et oppgjør med casting directors i modellindustrien

Siste saker

Mest lest nå
Les mer