Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hvem er den mystiske Louis Vuitton-sjamanen?

Sjefsdesigner Nicolas Ghesquière stoler ikke på værgudene. 

I disse dager er det flere av de store motehusene som viser sine Resort-kolleksjoner rundt om i verden. Bare forrige uke viste Louis Vuitton på den franske rivieraen og Gucci i Arles i Sør-Frankrike. Uken før presenterte Maria Grazia Chiuri Diors Resort-kjolleksjon i Chatelly, også i Frankrike.

Dior og Chiuri fikk stor oppmerksomhet for sitt show på sosiale medier, ikke bare på grunn av klærne eller de ridende danserne som åpnet showet, men for det intense regnværet som traff rett før modellene skulle gå ned catwalken. Heldigvis var publikum under tak, men modellene gikk under åpen himmel. Bildene fra visningen får det dog til å se ut som om regnet var like koreografert som de galloperende hestene på catwalken, og Grazia Chiuri har ikke utrykk noe annet enn glede over uhellet. Den som derimot fikk svette håndflater av å se bildene fra Dior-visingen, var Louis Vuitton-designer Nicolas Ghesquière.

Fra Diors regnfulle visning. Bilder via Instagram #DiorResort

Siden han tok over Louis Vuitton etter Marc Jacobs i 2014 har han flyttet LV-sirkuset fra den ene spektakulære stedet til det andre – og har aldri hatt dårlig vær under visningene. Det skyldes anvigvelig en anonym sjaman fra Brasil som har spådd godt vær til en rekke visninger for merket, blant annet i Rio de Janeiro for to år siden og Kyoto i fjor.

Sjamaner er healere, som tradisjonelt finnes i Nord-Asia og Nord-Amerika. De antas å ha tilgang til og innflytelse i åndeverdenen og noen av dem kan til og med  kontrollere været – antas det i det minste.

Ghesquieres sjaman var i følge Vogue fersk ut av Windsor og det kongelige bryllupet, hvor han angivelig var ansvarlig for Prince Harry og Meghan Markles strålende bryllupsvær. Ryktene vil ha det til at sjamanen kun flyr privat-jet, tar en sekssifret dollarsum og sender informasjon tilbake til sin sjamankone i Brasil før de sammen styrer vindene og sørger for blå himmel og solskinn.

Les også: Slik var det kongelige bryllupet

Nicolas Ghesquière med Grace Coddington under Resort-visningen, og bilde fra catwalken. Bilder via Instagram @LouisVuitton

I følge Page Six var det dog flere av de dresskledde LVMH-toppene som mente sjamanens jobb, og de enorme summene selskapet betalte han, var totalt ubrukelig og kuttet han fra budsjettet for årets show. Men da regnet fylte Dior-catwalken og værmeldingen spådde tilsvarende uvær datoen for  Louis Vuitton-visiningen havnet den mystiske magimannen fort tilbake på lønningslisten.

Og tro det eller ei – det skal ha funket:

Stylist Kate Young dekket showet som en del av en dagbok for Vogue.com, og skrev følgende om Ghesquière magiske venn: «Vuitton hyret inn en sjaman for å avverge regnet og tilsynelatende har arbeidet hans lykkes (en del av prosessen er å kysse trær, eller så jeg har hørt), fordi det regnet ikke før etter at showet var ferdig! ».

Se den regnfrie visningen her:

Hovedbilde: Vogue Runway

Les også: Motehuskabalen: De viktigste trekkene så langt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer