Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Prince Harry and Meghan Markle ride in an Ascot Landau after their wedding ceremony to Prince Harry at St. George's Chapel in Windsor Castle.

Slik var det kongelige bryllupet

Kjolene, gjestene og bryllupskaken.

Lørdag var det duket for prinsebryllup i Windsor utenfor London i England da prins Harry endelig fikk sin Meghan Markle.

Melk & Honning gratulerer, og har funnet frem til et knippe høydepunkter fra det kongelige bryllupet:

Kjolene og diademet

I forkant av bryllupet gikk spekulasjonene om hvilken designer og hvilket motehus som ville designe kjolen eller kjolene til den kommende hertuginnen.

Markle endte opp med å bruke to ulike kjoler på bryllupsdagen.

Først en stilren kjole fra det franske motehuset Givenchy med den britiske designeren Clare Waight Keller i sjefsstolen. Til kjolen bar hun et diamantdiadem fra dronning Mary. Ifølge kongehusekspert Kjell Arne Totland, har ikke dette diademet vært sett i offentligheten på mange tiår. Festet i diademet hadde Markle et langt slør med blonder.

Etter vielsen og før festen byttet Markle kjole, da til en hvit kjole med høy hals og uten ermer fra den britiske designeren Stella McCartney.

Som tilbehør til kjole nummer to hadde Meghan Markle på seg en stor aquamarine-ring fra Dianas personlige samling. Dette er ikke første gang Markle bruker smykker fra Diana. I forlovelsesringen hun fikk av prins Harry har hun to diamanter som tilhørte den tidligere prinsessen av Wales.

Se også: Melk & Honning tok en prat med eksperten og tegnet en skisse av kjolen før bryllupet.

 

Brudeparets første kyss etter vielsen. Meghan Markle i brudekjole fra Givenchy. Foto: Skjemdump Instagram @GivenchyOfficial

Brudeparets første kyss etter vielsen. Meghan Markle i brudekjole fra Givenchy. Foto: Skjemdump Instagram @GivenchyOfficial

 

Meghan Markle i kjole nummer to fra Stella McCartney. Foto: Skjemdump Twitter @StellaMcCartney

Vielsen, gjestene og antrekkene

I overkant av en time før bruden ankom kirken, fikk vi se en rekke celebre bryllupsgjester ta plass.

Les også
Er Aker Brygge Oslos nye it-bydel?

Blant de første gjestene til å ankomme var Oprah Winfrey i en kjole fra Stella McCartney. Amal Clooney kom sammen med ektemannen George Clooney. Hun var også kledd i design fra Stella McCartney, nærmere bestemt i en gul kjole med matchende hatt og sko. Victoria og David Beckham kom hånd i hånd. Victoria kledd i sitt eget design og David i Dior Homme av Kim Jones. Serena Williams ankom kirken i en kjole signert Versace og Lady Kitty Spencer (Dianas niese og Dolce & Gabbana-modell) kom i Dolce & Gabbana.

Noen av Meghan Markles tidligere skuespiller-kollegaer i «Suits» var også invitert i bryllupet. Utenfor kirken fikk vi se Patrik J. Adams sammen med Troian Bellisario, Gabriel Macht med konen Jacinda Barrett og Sarah Rafferty med mannen Sanntu Seppälä.

Hertuginne Kate ankom i et antrekk som viste at hun ikke vil ta fokuset bort fra bruden. Hun kom nemlig i en drakt som hun har brukt to ganger tidligere; i datteren prinsesse Charlottes dåp og ved dronningens bursdagsfeiring. Pippa Middleton kom i en kjole fra The Fold.

Dronning Elizabeth var selvfølgelig også tilstede i kirken sammen med ektemannen prins Philip. For anledningen hadde hun kledd seg i en ertegrønn drakt og hatt med lilla fjær. Drakten var fra sin favorittdesigner, Stewart Parvin. Til antrekket hadde hun hvite hansker, svart pumps og veske, en stor broche og flere smykker.

Markle ble kjørt til vielsen sammen med sin mor, Doria Ragland. De to ble kjørt sammen fra Cliveden House Hotel til Windsor Castle i en vintage Rolls Royce. Allerede gjennom bilruta kunne vi skimte brudekjolen til Markle, som først feilaktig ble annonsert å være signert den London-baserte designeren Erdem. Ragland var kledd i et antrekk fra Oscar de la Renta.

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen

Etter mye frem og tilbake ble det dagen før bryllupet kjent at det var prins Charles, Harrys far, som ville føre Markle til alteret. Det offentliggjorde slottet i en pressemelding hvor de skrev at Markle personlig spurte prins Charles om å føre henne. Dette var etter at det ble kjent at faren til Markle ikke ville være tilstede i bryllupet, på grunn av helseproblemer

Dronning Elizabeth og andre kongelige vinker til brudeparet etter vielsen. Foto: Skjemdump Instagram @KensingtonRoyal

Oprah ankommer kirken. Foto: Skjemdump Instagram @BritishVogue

Oprah ankommer kirken. Foto: Skjemdump Instagram @BritishVogue

Victoria og David Beckham ankommer kirken. Foto: Skjemdump Instagram @BritishVogue

Victoria og David Beckham ankommer kirken. Foto: Skjemdump Instagram @BritishVogue

Amal og George Clooney ankommer kirken. Foto: Skjemdump Instagram @BritishVogue

Amal og George Clooney ankommer kirken. Foto: Skjemdump Instagram @BritishVogue

Bryllupskaken

I flere århundre har kongelige bryllup hatt fruktkake som tradisjon. Kaken har som regel ikke blitt spist i selve bryllupet, men gjestene har  fått med seg et stykke i en minneverdig kakeform i det de drar fra festen. Denne tradisjonen fulgte derimot ikke prins Harry og Meghan Markle. De valgte en kake fra Violet Cakes London, med hylleblomst, sitronmarengs, smørkremis og blomsterdekorasjon i form av sesongens roser og peoner. Kaken ble spist i selskapet.

Bryllupskaken til Meghan Markle og prins Harry. Foto Skjemdump Instagram @BritishVogue

Bryllupskaken til Meghan Markle og prins Harry. Foto Skjemdump Instagram @BritishVogue

Hva sa prins Harry til Meghan Markle under vielsen?

Da paret endelig fikk stå sammen i kirken kunne vi tydelig se at de begge var veldig glad og rørt. De smilte og lo, og prins Harry hadde gjennom sermonien øynene fulle av tårer. Noe som også alltid blir en snakkis etter et kongelig bryllup er hva de sier til hverandre mens de står sammen foran gjestene og presten. Flere har prøvd å tolke hva prinsen sier til Markle – og nå ser det ut som at vi er enige.

Les også
Interiørekspertenes beste tips til sommerlig borddekking

I et klipp fra vielsen ser det ut som at prinsen sier «Du ser helt fantastisk ut» og «Jeg er så heldig». Markle stråler i det han sier det.

Hovedbilde via Kensington Palace, Royal.uk

Les også: Forsatt ikke fått nok bryllup? Her er ti bryllupsfilmer 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer