Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Høydepunktene fra Louis Vuitton Cruise 2019

Designersamabeid, frowers og norsk modell på catwalken.

Forrige uke ble det kjent at sjefsdesigner for kvinnekolleksjonene hos Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière, fortsetter i sjefsstillingen ved det franske luksusmotehuset. Mandag viste han sin Cruise 2019-kolleksjon. Vi har samlet noen av høydepunktene.

Samarbeidet med Grace Coddington

Stylist og tidligere kreative direktør hos Vogue, Grace Coddington, er en nær venn av Nicolas Ghesquière, men de to motepersonlighetene forteller at de har en form for «katt og hund-forhold».

«Jeg er mer et hundemenneske, mens hun er et kattemenneske», sa Ghesquière til britiske Vogue etter visningen, noe de utnyttet ved å sammen designe tilbehøret til kolleksjonen som hyller både hunder og katter – ved bruk av Coddingtons egne illustasjoner.

«Samarbeidet med Nicolas og hans team hos Louis Vuitton har vært så gøy. Jeg håper dette vil være en drøm som går i oppfyllelse for Pumpkin, Blanket [Coddingtons katter] og Nicolas’ hund. Det er hvert fall det for meg. Det hele startet med vår kjærlighet for dyr. Det var her Nicolas og jeg virkelig begynte å knytte kontakt rundt mote også», sa Coddington til Vogue.

Samarbeidet består blant annet av flere vesker som er formet som hunder og katter. Under visningen satt Coddington på første rad, for anledningen kledd i en silkedrakt signert Louis Vuitton med hunde- og katteillustrasjonene på.

Tre dager til ende

Før mandagens visning hadde gjestene allerede fått smake på det gode livet på den franske rivieraen. Det hele startet nemlig med flere middager rundt i Cannes allerede lørdag. På søndag ble gjestene, ifølge Vogue, eskortert i svarte biler til den legendariske «La Colombe d’or»-restauranten i Saint-Paul-de-Venice. Her fikk de servert lokale spesialiteter, før de fikk en tur rundt i byen.

Mandag morgen var gjestene invitert på fest på en båt som seilte til Ile Sainte-Marguerite. Her fikk de servert lunch før de senere på dagen fikk middag. På gjestelisten var navn som Lea Seydoux, Emma Stone, Luka Sabbat, Jennifer Connelly og Sienna Miller, som siden satt front row under visningen.

Fondation Maeght 

Selve visningen ble holdt i Saint-Paul de Vence i Frankrike på Fondation Maeght. Sjefsdesigner Nicolas Ghesquière er en stor fan av moderne arkitektur, og det var selvsagt ikke tilfeldig at visningen ble holdt nettopp her.

Bygget ble først til i 1964 for den franske kunstforhandlerfamilien Maeght, og skulle være et kreativt lokale for å fremme samtidskunst. Det ble designet av den spanske arkitekten Josep Lluís Sers, og skal vise det som er hans tolkning av en middelhavsby.

Norske Signe på catwalken (igjen)

Den norske modellen Signe Veiteberg har gått flere visninger for Louis Vuitton, sist under Paris Fashion Week i mars da hun lukket visningen for det erkefranske motehuset (for andre gang). Veiteberg gikk denne sesongen såkalt worldwide exclusive for Louis Vuitton. Det vil si at hun ikke kunne gjøre noen andre visninger i noen andre byer hele sesongen. Hun er også et av ansiktene utad i Louis Vuittons SS18-kampanje. Under visningen mandag kom Veiteberg som nummer to ut på catwalken, kledd i en hvit kjole med brunt belte rundt midjen og lårhøye skinnstøvletter.

Signe Veiteberg for Louis Vuitton

Norske Signe Veiteberg for Louis Vuitton. Foto: Louis Vuitton

Frowers

Ja, vi følger med for å se selve moteshowet og kolleksjonen – men det er alltid stas å se hvem som sitter på første rad også. Spesielt når vi kan se bilder av ledende motepersonligheter som Craig McDean, Grace Coddington og Edward Enninful eller Lea Seydoux, Emma Stone og Delphine Arnault som alle satt front row under Cruise-visningen.

Legg merke til silkedrakten Grace Coddington har på seg. Den er en del av samarbeidet hun gjorde med Louis Vuitton.

Alle bilder via Louis Vuitton

Les også: Alt du må vite om Dior Resort-visningen 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer