Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Alt du må vite om Dior Resort-visningen

Maria Grazia Chiuri er igjen inspirert av sterke kvinner.

Helt siden Maria Grazia Chiuri inntok sjefsstolen hos Dior i 2016, har kolleksjonene være preget av feminisme og kvinnehistorie. Som det erkefranske motehusets første kvinnelige sjefsdesigner hyller Chiuri kvinner gang på gang med ultra-feminine kolleksjoner og sterke silhuetter.

Fredag kveld inviterte motehuset til visning av sin Resort 2019-kolleksjon, og også her hadde historiske og feministiske elementer en solid plass.

Visningen ble holdt i byen Chantilly i Frankrike, kjent for både sine robuste ryttere og delikate blonder. I kolleksjonen har Chiuri hentet inspirasjon fra escaramauz – kvinnelige rodeo-ryttere fra Mexico. Hun skal først ha lagt merke til rytterne i fotografier signert den New York-baserte fotografen Devin Doyle. I anledning visningen hadde hun flydd inn en gruppe på åtte escaramauz fra Mexico – alle kledd i Dior, som både startet og avsluttet showet med en spektakulær og synkronisert galopp-koregrafi.

På catwalken var modellene kledd i blant annet voluminøse skjørt med jakker over, hatter og store smykker. Vi fikk se plagg i materialer som bomull, lin og selvsagt fantastiske kjoler i tyll, blonder og med broderier. Vi fikk også se mange store belter som modellene bar rundt midjen – enten over en jakke, et skjørt eller kjole. Jakker med broderier var også i fokus.

Det var motehusets faste make-up artist, Peter Phillips, som nok engang hadde ansvar for sminken på modellene. I anledning denne visningen ble de nye produktene fra Diors kommende sminkeserie «Backstage» brukt. Fun fact: Dette var de samme produktene som hertuginne Meghan ble sminket med da hun giftet seg med prins Harry tidligere i mai.

Se bilder fra Dior Resort 2019 her:

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Dior resort 2019

Alle bilder via Vogue.

Les også: Se bildene fra Chanels Cruise-visning

Siste saker

Mest lest nå
Les mer