Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kangol x H&M
Collage: Melk & Honning

H&M samarbeider med legendarisk streetwear-merke

Vi har skrevet mye om H&M i det siste. For i et år i krise – den svenske klesgiganten er blant dem som er rammet hardest av koronakrisen – fortsetter de å droppe diverse samarbeid, nå sist med det italienske familiedrevne merket Giuliva Heritage.

Nå teamer H&M opp med streetwear-legende Kangol som med deres egne ord er en «streetwear collab for den selvskapte generasjonen».

Les også: Hva skjer egentlig med H&Ms gjestedesignersamarbeid?

Det har foreløpig ikke vakt særlig stor oppmerksomhet her hjemme, men internasjonalt har det allerede skapt overskrifter på de største motenettstedene.

Kangol x H&M

Samarbeidet frontes av stjerneskuddet Mabel, som også har vært med på å lage deler av kolleksjonen. Den består forøvrig av 31 plagg og tilbehør – inkludert den ikoniske bøttehatten og helt nye Kangol-plagg.

Kangol ble grunnlagt i 1930, men det var først på 1980- og 90-tallet at merket for alvor fikk sitt store gjennombrudd. Siden har det vært en sentral del av både hip hop- og streetwear-kulturen med sin ikoniske logo.

Kangol x H&M

– Jeg er så spent på denne kolleksjonen med Kangol og H&M. Streetwear er i blodet mitt, og Kangol er et så legendarisk merke. Det er utrolig å samarbeide med de, og å få dele kreativiteten og stilen min med en ny generasjon, sier 24-åringen.

Kangol x H&M

– Kangol x H&M feat Mabel er et drømmesamarbeid for oss. Det forener et ikonisk streetwear-merke med en av de mest autentiske og genuine unge artistene nå, sier Emily Björkeheim, designsjef på Divided i H&M.

På spørsmål om hvorfor det føles riktig å satse på en slik type samarbeid nå, svarer Kristin Fjeld, kommunikasjonsansvarlig i H&M Norge til Melk:

«Kangol x H&M feat Mabel forener et ikonisk streetwear-merke med en av de mest autentiske unge musikkartistene vi har i dag. Vi tror denne ærlige, morsomme og friske kolleksjonen, som er en oppdatert vri på 90-tallet, vil treffe en «selv-laget» generasjon som finner sin egen vei uavhengig av hvem de er eller hvor de kommer fra».

Kangol x H&M

Kangol x H&M er tilgjengelig i utvalgte butikker og online fra 17. september.

Se hele kolleksjonen her:

Les også: Slik blir Varner-designerens nye motemerke

Siste saker

Mest lest nå
Les mer