Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hva skjer med H&M sitt gjestedesignersamarbeid?

Korona-stopp for gullrekka?

Koronakrisen har satt en stopper for det aller meste i moteverdenen. Det er ikke bare store eventer som fashion weeks som utsettes og avlyses, og planer om nylanseringer og samarbeid må skrinlegges – inntil videre.

Det virker å være gjeldende også for H&M sitt årlige gjestedesignersamarbeid som i år er mistenkelig fraværende.

Det er alltid knyttet stor spenning til hvem som skal ta over stafettpinnen som ny gjestedesigner slik det har vært siden 2004 da den svenske klesgiganten først startet med sine gjestedesignersamarbeid.

Det var nå avdøde Karl Lagerfeld som var først ut. Siden har noen av moteverdenens største navn vært innom eksempelvis Versace, Maison Martin Margiela, Alexander Wang, Isabel Marant og Balmain.

I 2014 kunne H&M feire ti år med gjestedesignersamarbeid – men kan gullrekka nå bli brutt?

Karl Lagerfeld var den første gjestedesigneren for H&M.

Kriseår for H&M

Gjestedesigneren pleier nemlig å annonseres på vårparten, i fjor så sent som i slutten av mai. Under Amfar-gallaen i Cannes avslørte H&M at det var Giambattista Valli sin tur til å forhåpentlig skape kø utenfor butikkene. Det var første gang at kleskjeden samarbeidet med en haute couture-designer.

Etter 15 år med designersamarbeid har H&M allerede vært gjennom mange store navn, og noen kommer vi nok aldri til å se henge side om side med fast fashion som eksempelvis Chanel. Ettersom årene går blir det derfor både vanskeligere, men også stadig mer spennende å forsøke å forutsi hvem som er neste gjestedesigner ut. Louis Vuitton-sjef Virgil Abloh? Telfar-designer Telfar Clemens? Guccis Alessandro Michelle? Burberrys Riccardo Tisci eller Pradas Miuccia Prada? Victoria Beckham, kanskje? Eller Kanye West?

Uansett. Det har vært stille fra H&M siden COVID-19 slo ned som en bombe i mars, og hele verden gikk i lockdown. Det rammet klesgiganten hardt – som forventet, og nylig ble det kjent at de nå må stenge 170 butikker over hele verden samt utsette planlagte nyåpninger.

Dette svarer H&M

Vi ringte H&M for å spørre om dette også påvirker årets gjestedesignersamarbeid.

«Vi ønsker alltid å overraske våre fashion-entusiaster med spennende mote og inspirerende kolleksjoner. Vi gleder oss til å avsløre mer litt senere», var svaret vi fikk tilsendt på mail.

Dette var spørsmålene vi stilte:

Blir årets gjestedesignersamarbeid satt på hold på grunn av korona? 

Vil det bli et gjestedesignersamarbeid i år?

H&M viser til sitt forrige svar, og sier at de vil komme med mer informasjon senere.

Melk & Honning følger saken.

Les også: Har Gina Tricot kopiert it-merket? Ser slik ut

Siste saker

Mest lest nå
Les mer