Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Her er Virgil Ablohs Louis Vuitton-debut

Se bildene fra hans første kolleksjon for det franske luksusmotehuset.

Helt siden det først ble kjent at Off-White-grunnlegger og designer og kreativ leder for Kanye West, Virgil Abloh, tar over for Kim Jones som kreativ leder for Louis Vuittons herrekolleksjon har det vært stor spenning knyttet til hans debut for det erkefranske luksusmotehuset. En debut i seg selv er forsåvidt interessant nok, men spenningen øker her på grunn av det nokså kontroversielle, men likefullt ikke spesielt overraskende valget av Abloh som ny kreativ leder som et nikk til linken mellom luksus og streetwear som har ridd motebildet som en mare de siste sesongene. (Og hypen ble ikke akkurat mindre da Abloh nylig ble kåret av Times Magazine til en av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker).

Da vi spurte ekspertene om deres forventninger til Ablohs Louis Vuitton-debut sa motejournalist Madeleine Holth, som har fulgt hans karriere fra begynnelsen av, at hun håpet han ikke satt sine karakteristiske anførseltegn på alt; «Men jeg tror og håper han bevarer Louis Vuittons estetikk og skiller Off-White fra Louis Vuitton så mye som mulig – han må også bevise sin allsidighet i denne sammenhengen, spesielt ovenfor et tidløst merke som Louis Vuitton».

Kanye West og Virgil Abloh i het omfavnelse etter visningen

Onsdag denne uka tok Abloh en pause fra forberedelsene med Louis Vuitton for å vise sitt eget merke, Off-White, under den franske herremoteuka. I forkant av debuten for det franske motehuset har både han og huset selv holdt kortene relativt tett til brystet, men de har begge i kjent stil teaset små drypp på sosiale medier som for eksempel den helt sorte logoløse kofferten, den hvite skjorten, t-skjorten og kjettingkjedet og kanskje aller mest overraskende en slags transparent versjon av den velkjente logo-veska weekend bag-style med kjettinger. Men også et par sneakers frontet av A$AP Rocky og en oppdatert versjon av Louis Vuittons «Millionaire»-solbriller som da de ble lansert i 2007 ble beskrevet som «en del Tony Montana og en del The Notorious B.I.G.» frontet av blant andre Rihanna, Jay-Z og Kanye West.

Les også
9 barer vi vil feire 17. mai på

Torsdagens visning fant sted i Le Jardin de Palais-Royal, parken tilhørende Palais-Royal i hjertet av den franske hovedstaden. 

På en regnbuefarget catwalk som ikke kan tolkes som annet enn et nikk til Pride åpnet det helhvitt før alle regnbuens farger ble vist på en bred casting av modeller. Blant dem var norske Vetle fra Team Models. 

For visningen jobbet Abloh sammen med den australske stylisten og moteansvarlig i Vogue Australia Christine Centenera. De to møttes da de begge jobbet med Kanye West. Centenera, som har fungert som konsulent for Abloh og hans første kolleksjon for det franske motehuset, stylet visningen torsdag. Det skriver WWD.

Mens navn som Skepta, Playboi Carti og Takashi Murakami møtte opp for å få med seg Off-White SS19-visningen, satt både Kanye West og Kim Kardashian på første rad under Ablohs Louis Vuitton-debut. (Førstnevnte var dessuten en av de aller første til å reise seg opp for å dra igang stående applaus mot slutten av visningen – til relativt laber respons. Han fikk imidlertid en laaang klem av Abloh selv).

Se bildene fra visningen her:

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

louis vuitton

louis vuitton

Louis Vuitton

louis vuitton

louis vuitton

louis vuitton

louis vuitton

louis vuitton

louis vuitton

louis vuitton

Bilder via Vogue.com/indigital. Hovedbilde via Business of Fashion. 

Les også: Jay-Z er ny kreativ direktør for Puma

Siste saker

Mest lest nå
Les mer