Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Han er en av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker

Viser sin første kolleksjon som designer for Louis Vuitton i juni. Time Magazine mener han allerede er et ikon.

Time Magazines årlige liste over de menneskene med mest innflytelse på deg og meg kom ut torsdag denne uka, og omfatter navn som Kim Jong-Un og astraunaten Peggy Whitson, Jimmy Kimmel og rapperen Cardi B.

Man kan alltid regne med et par navn fra motebransjen på den prestisjetunge lista også; I fjor figurerte blant andre Raf Simons og Alessandro Michele der. I år er også moteindustrien representert med to navn, det ene kanskje hakket mindre overraskende enn den andre.

Virgil Abloh er nemlig plukket ut som en av verdens 100 mest innflytelsesrike, i kategorien «Icon». Han har i en årrekke vært kreativ leder for alle Kanye West sine krumpsring, i tillegg til å drive det nå svært populære merket Off-White. Nylig ble det også kjent at han tar over etter Kim Jones som herredesigner for Louis Vuitton. 

Alle navnene på listen har blitt skrevet om av en spesielt utvalgt tidligere eller nåværende samarbeidspartner, støttespiller eller fan. Teksten om Virgil Abloh er ført i pennen av den japanske kunstneren Takashi Murakami. De to samarbeidet for ti år siden i Tokyo, sammen med Kanye West.

Cristian Siriano. Via Elle.com

– Ungdoms begjær etter de stripete mønstrene og pilene han har laget for klesmerket sitt Off-White er ikke en forbigående trend; Det viser i stedet hvordan Virgils following, med sine unge, klare øyne, har sett rett inn i kjernen av hans kreativitet hele tiden. Med hans nye stilling som kunstnerisk leder for Louis Vuittons herreklær, kommer bredden av hans talent til å bli forstått over hele verden, skriver Murakami.

Det andre motenavnet på lista er den hakket mindre kjente Christian Siriano. Han ble kjent etter å ha vunnet realityserien «Project Runway», og har siden den gang hatt et mer eller mindre suksessrikt merke, samtidig som han har skaffet seg en del kjendiskunder. 

Les også: Luksusgruppene har så mye penger at de ikke vet hva de skal gjøre med dem

Siste saker

Mest lest nå
Les mer