Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Jay-Z er ny kreativ direktør for Puma

Men får han en problematisk dobbeltrolle?

Jay-Z og Beyonce har fått «alle» til å snakke med fellesalbumet som de to slapp sammen forrige uke (for ikke å snakke om musikkvideoen til låta «Apeshit» full av både kulturelle, politiske og mote- og kunsthistoriske referanser ). Men nå er det han som er på alles lepper.

Jay-Z er nemlig utnevnt som ny kreativ direktør for Puma basketball. 

Med det føyer han seg inn i rekken av stjernenavn tilknyttet den tyske sportsgiganten.

Fra før av har Puma allerede svigerinnen Solange Knowles med på laget. I 2013 ble hun art director og kreativ konsulent. Det påfølgende året kom Rihanna inn som merkets kreative direktør. Siden har Puma samarbeidet med navn som Kylie Jenner, Cara Delevingne, Selena Gomez og The Weeknd.

Jay-Zs selskap Roc Nation har samarbeidet med Puma siden 2013. Verken han eller selskapet har foreløpig gitt noen kommentar til nyheten om at hip-hop-mogulen nå blir kreativ direktør for Puma basketball.

Hans rolle vil mest sannsynlig vil bli nogenlunde lik den Rihanna har som kreativ konsulent for både produktutvikling og markedsstrategi når sportsgiganten nå er tilbake på basketmarkedet etter to år.

Får han en dobbeltrolle med Roc Nation og Puma?

Og de leker ikke. Puma basketball har allerede signert en rekke spillere, blant dem Marvin Bagley som ryktes å ha fått den største skokontrakten som nybegynner siden Nike signerte Kevin Durant for 60 millioner dollar for syv år i 2017. Det skriver New York Times.

Helt smertefritt er det imidlertid ikke at Jay-Z nå vil komme til å representere to selskaper; hans eget Roc Nation og Puma.

Flere internasjonale medier har allerede pekt på en rekke utfordringer ved det de mener er å ha flere hatter.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

For kan førstnevnte egentlig representere kunder som forhandler med andre skoselskaper på en rettferdig måte? Kan Jay-Z snakke med business med spillere som representeres av andre agenter samtidig som han forsøker å få dem over til Puma? Og kan han hente inn nye kunder til sitt eget selskap uavhengig av godene som vil følge med en potensiell link til Puma? Det spør Washington Post, som har snakket med sportsadvokat og agent Darren Heitner om saken: «Hvis han mottar penger fra Roc Nations sportskunder og samtidig fra et sko- og klesselskap – kanskje også dobbeltdipper i visse instanser – så mener jeg det kan bli et problem», sier han til den amerikanske storavisa.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer