Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Getty Images/Slaven Vlasic

Han blir ny kreativ leder for det erkeitalienske motehuset

Skal dele på rollen.

Raf Simons har fått til utrolige ting i karrieren, og er kanskje blant de aller mest anerkjente navnene i bransjen. Den belgiske motedesigneren har både vært kreativ leder for Jil Sander, Dior og Calvin Klein, i tillegg til å lede sitt eget selvtitulerte merke.

Allerede høsten 2018, knappe to og et halvt år etter etter at Simons tok over som kreativ leder for Calvin Klein, gikk ryktene om at hans dager ved motemerke var talte. Det ble bekreftet senere samme måned.

Nå går Simons til Prada.

Les også: Slik blir Calvin Klein post Raf Simons

Simons har takket ja til å være kreativ leder for det italienske motehuset, sammen med Miuccia Prada. De vil dele rollen og ha like mye de skulle ha sagt, skriver Business of Fashion som kaller det hele «ukonvensjonelt».

– Prada er et merke jeg har vært interessert i hele livet. Jeg gleder meg til å vise frem den dialogen som jeg kommer til å gå inn i med fru Prada og hennes team, sa Simons under en hemmelig, eksklusiv pressekonferanse på selskapets hovedkontor søndag.

Raf Simons og Miuccia Prada under pressekonferansen. Bilde via Business of Fashion.

Simons’ første kolleksjon som kreativ leder for merket vil være SS21-kolleksjonen, som vil vises under moteuka i Milano i september.

Miuccia Prada har ledet familieselskapet siden 1978. Dette er første gang hun deler rollen som kreativ leder med noen andre. På spørsmål om dette er en glidende overgang inn i pensjonstilværelsen for 70-åringen, lo hun og sa:

– Absolutt ikke. Jeg liker å jobbe og er veldig spent på få nye impulser inn. Please ikke gjør meg eldre enn det jeg er.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Les også: Ryktebørsen: Céline-designer Phoebe Philo gjør comeback

Siste saker

Mest lest nå
Les mer