Raf Simons forlater Dior

LVMH har i dag, torsdag 22. oktober, annonsert at Raf Simons vil forlate Dior etter bare drøyt 3 år i sjefsstolen.

I følge WWD tok 47-åringen avgjørelsen på «personlig grunnlag». Vårkolleksjonen presentert 2. oktober ble den siste for motehuset. Bruddet beskrives som «vennskapelig», etter at verken eierne eller Simons kom til enighet om fornyelse av kontrakt.

– Avgjørelsen er utelukkende basert på et ønske om å fokusere på personlige interesser, inkludert mitt eget merke, og lidenskapene som driver meg utenom jobb. Christian Dior er et ekstraordinært selskap, og jeg vil takke Bernard Arnault for tilliten han har gitt meg, sier Raf Simons i en pressemelding.

Et bilde publisert av 💎Wendy Yu💎 余晚晚 (@wendyyu_official)

Les også: Landlig høstkampanje fra Dior

Den belgiske designeren tok over etter John Galliano i 2012, etter den uheldige jødehets-episoden på La Perle i Paris. Da hadde LVMH forsøkt å lande en avtale med Marc Jacobs i ukesvis, uten hell. Designerens tre år hos Dior gjorde motehuset igjen relevant, med en strammere, modernistisk look. Slik ble det på mange måter gjeninnsatt som en av de store, franske – med naboer som Louis Vuitton, Chanel og givenchy.

Hvem som vil etterfølge den belgiske designeren er ikke kjent, men det spekuleres blant annet i Jonathan Anderson (i dag i Loewe), duoen Proenza Schouler og Riccardo Tisci. Spesielt sistnevnte er en visstnok sterk kandidat. John Galliano ble også hyret inn via Givenchy på midten av 90-tallet.

Les også: Ny Balenciaga-designer annonsert

Merkevarens omsetning har steget jevnt under Raf Simons ledelse, og i første kvartal økte inntektene nesten 13 %. Tidligere i år åpnet de et nytt flagskip i Seoul.