Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Halvparten av alle modellene under New York Fashion Week var ikke-hvite

En tydelig økning fra forrige sesong

Hvorfor man ikke i større grad inkluderer et bredere spekter av etnisiteter, størrelser, kjønnsbestemmelser og aldre er et evig spørsmål når det kommer til motebransjen. De siste årene har pilene likevel begynt å peke i riktig retningen.

For to år siden ble den aller første mannlige «plus-size» modellen hanket inn av et stort modellbyrå, og da AW17 ble vist frem i februar i fjor var det med flere såkalte curvy modeller på catwalkene rundt om enn noensinne. Samme høst kunne The Telegraph melde at moteukene hadde hatt rekordmange kvinner over 50 på catwalkene.

Når det kommer til det å fremme mangfold i form av ulike etnisiteter på catwalken, på magasinforsidene og i kampanjer har det lenge vært en merkelig underliggende motstand mot dette. De siste årene ser det likevel ut til at også dette er i ferd med å fullstendig endre seg. Det å velge en mørkhudet supermodell for å fronte sitt merke utad, eller å caste mengder av ulike etnisiteter til å gå sin visning under moteukene, er ikke lenger i nærheten av radikalt. Snarere tvert i mot – det hylles.

Moteuka i New York har gjennom flere år vært det stedet med aller størst mangfold på catwalken.

I år nådde man likevel et nytt nivå, da nesten halvparten av alle modellene som gikk var såkalte «people of color» eller på norsk, fargede modeller. 

Prabal Gurung og Savage x Fenty

Ifølge The Fashion Spot var 37,3 prosent av alle modellene under forrige sesong fargede, så det har vært en tydelig oppgang siden dét.

Blant visningene med mest mangfold var Rihanna sitt Savage x Fenty, og Prabal Gurung.

For fjerde gangen på rad kan de også skilte med at absolutt alle visningene under moteuka hadde i alle fall én farget person på catwalken. På topplista over modellene som ble booket til å gå flest visninger under moteuka i New York var majoriteten også fargede.

I tillegg til dette var det ifølge The Fashion Spot en klar oppgang når det kommer til transkjønnede og ikke-binære modeller denne sesongen.

Bilder: Essence Magazine/Vogue Runway

Les også: Seinabo Sey: – Mangfold må være noe mer enn en trend

Siste saker

Mest lest nå
Les mer