Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette gleder Melk & Honning seg til i 2017

christian-dior-spring-2017-ad-campaign-2-1

2016 er (endelig) et tilbakelagt kapittel. Et år med hjerteskjærende kriger og konflikter på verdensbasis, hårreisende valgseire og superstjerners bortgang. Flere av disse tingene vil følge oss inn i 2017, men såpass tidlig i året kan man fremdeles unne seg et snev av håp om at 2017 blir hakket bedre enn det foregående.

I motebransjen er det i alle fall flere ting man kan glede seg over i år.

Vi har laget en liten liste over det vi gleder oss mest til.

Les også: Moteekspertenes spådommer for 2017 – Hva blir årets viktigste trend?

 

80-tallet er tilbake for fullt:

2014mgallery_photoshot-b2846_169362_2303121114

De siste årene har moten vært voldsomt preget av 70- og 90-tallet. «Alle» har gått med chokers, cropped tops og glittersminke, eller blitt inspirert av Alessandro Michele sine mønster og slengbukser for Gucci. Nå snur moteskuta nok en gang i retning av 80-tallet i stedet med skulderputer og dressjakker, skinnende stoffer, volanger og «power suits». Vi gleder oss faktisk!

 

Raf Simons debut hos Calvin Klein:

rumor-raf-simons-for-dior-1

Da Raf Simons sluttet som sjefsdesigner for Dior høsten 2016 var det ifølge designeren selv etter et ønske om å fokusere på personlige prosjekter og ha mer tid til privatlivet. Likevel tok det ikke lang tid før ryktene om at Raf var på vei inn som sjefsdesigner for Calvin Klein begynte å spre seg, og i august i år ble det bekreftet. Under moteuka i New York i februar vil han vise frem sine første kolleksjoner for merket, som vil være en stor felles dame- og herrevisning.

 

Filmen om Alexander McQueen:

Foto via V Magazine

Foto via V Magazine

Alexander McQueen regnes av mange som en av tidenes mest talentfulle og geniale designere. Da han tok sitt eget liv i 2010 full av sorg etter morens bortgang noen dager tidligere, sjokkerte det en hel moteverden. I år kommer endelig filmen om designerens liv, basert på biografien «Blood Beneath the Skin» av Andrew Wilson. Filmen er regissert av regissøren bak filmene Weekend og 45 years, Andrew Haigh, og vil ha premiere mot slutten av 2017.

Les også
Nå har kjendisene lagt sin elsk på Prada sin Cleo Bag

 

Alexa Chung sin første egne kleskolleksjon:

alexa nails inc

Alexa Chung er en av nåtidens største moteikoner og it-girls. Hun har datet rockestjerner og Hollywood-skuespillere, vært modell og muse for merker som Chanel og Longchamp, skrevet bøker om stil og inspirasjon, vært programleder både på tv og for en Vogue nettserie og designet små kolleksjoner i samarbeid med Madewell, Eyeko, Marks & Spencer og Superga. I mai 2017 tar hun steget ut som motedesigner på egenhånd under et selvtitulert ready-to-wear merke for damer. Selfridges, Galeries Lafayette, SSense og MyTheresa står visstnok klare til å selge merket.

 

Oslo Runway i Munchmuseet:

skrik_960_1210830150

Moteuka i Norge, Oslo Runway, vil finne sted for fjerde gang i februar i år. Tidligere har motebegivenheten holdt visninger i Kulturkirken Jakob, i Operahuset og i Sentralen. Denne runden vil de norske motedesignerne vise høstkolleksjonene sine både i Sentralen og i Munchmuseet. Mote med verdenskjent norsk kunst som ramme? Ja takk.

 

Maria Grazia Chiuri sin nye kolleksjon for Dior:

1190429

Den italienske motedesigneren Maria Grazia Chiuri tok over stillingen som sjefsdesigner for Dior tidligere i år etter Raf Simons. Det markerte en helt ny æra for det franske motehuset – Chiuri er nemlig deres aller første kvinnelige sjefsdesigner i løpet av deres 70 år i eksistens. Hennes debutkolleksjon, SS17, fikk god kritikk og en del oppmerksomhet fordi den fokuserte på feminisme både på og mellom linjene. Dior har alltid handlet om femininitet og det å fremheve det kvinnelige, og Chiuri tar det tydelig med inn i hennes moderne tolkning av merkets DNA. Vi gleder oss til å se hva designerens neste kolleksjon har å by på.

 

Los Angeles fortsetter å øke sin betydning som moteby:

f4003584e847990e3cae4b5d8062e342-los-angeles

LA har ikke akkurat blitt sett på som en motedestinasjon tidligere, men det ser ut til å være i ferd med å endre seg. De siste årene har både Louis Vuitton, Tommy Hilfiger, Saint Laurent og Burberry holdt motevisninger i englenes by, og kommende mai skal Maria Grazia Chiuri vise Dior sin resort-kolleksjon i Los Angeles. I tillegg er motemessen og eventet MADE L.A i juni hvert år blitt viktigere å få med seg de siste par årene. I fjor holdt for eksempel Hood by Air, Tyler the Creator og og Jeremy Scott visninger der.

Les også: Derfor stenger Jostein Wålengen Nr.9

Les også
19 SPM jule-edition: Ida Broen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer