Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette er tiåret som vil prege 2017

Designere liker å se tilbake i tid for inspirasjon til nye kolleksjoner – gjerne et spesifikt tiår. 2015 ble tydelig preget av 70-tallet med slengbukser og off-shoulder topper, mens 2016 tok inspirasjon fra 90-tallet med slip-kjoler, chokers og grunge.

Nå som vi nettopp har tatt steget inn i et nytt år, kan man spørre seg selv om hvilket tiår som vil sette sitt preg på 2017? Det er kanskje ingen overraskelse, for det har vært tilstede i motebildet i noen sesonger, men i 2017 vil det være året hvor 80-tallet virkelig tar av, melder analyseselskapet innen detaljvarehandel Edited.

– 1980-tallet vil bli stort –  alt fra «power suits» og mer avslappende dressbukser til treningsklær og overdrevne volanger, står det i rapporten fra analyseselskapet.

Flere designere og motehus har hatt nemlig tatt sin hovedinpirasjon fra 80-tallet som var preget av Nintendo, «Thriller», walkmans og MTV, slik som Saint Laurent, Balenciaga, Marc Jacobs, Celinè og Stella McCartney.

Det som blant annet burde stå på ønskelisten din hvis du vil følge trenden i år er dermed blazers eller jakker med brede skuldre, løse dressbukser med høyt liv, band-t-skjorter, topper og kjoler med volanger og jeans.

skuldrecollage-768x597

Brede skulder hos Saint Laurent, Celine, Balenciaga og Stella McCartney. Foto: Vogue Runway

Les også: Dette var de største trendene i 2016

Siste saker

Mest lest nå
Les mer