Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Derfor stenger Jostein Wålengen Nr.9

Rett før helgen slapp nyheten om at Jostein Wålengen skal legge ned sitt hjertebarn Nr.9. Den eksklusive nisjebutikken har eksistert i fem år på to forskjellige lokasjoner, men vil for fremtiden kun bli å finne på nett. 

Vi tok en kort prat med Jostein om valget han har foretatt og om hva som venter han nå.


– Jeg har lært ALT av Nr. 9. Jeg vokste opp med butikken og de fem årene jeg har drevet den føles som min mastergrad. Nr. 9 har blitt en veldig stor identitetsmarkør, på både godt og vondt. I det året som kommer vil jeg ha muligheten til å fritt gjøre andre ting, uten å måtte tenke på administrativ drift, budsjetter og lignende, forteller han om grunnen til at han kaster inn håndkle.  

Hvor vemodig er avgjørelsen på en skala fra 1 til 10?

– Det er en ganske veloverveid avgjørelse som ble tatt for mer enn 6 måneder siden, så sånn sett har jeg hatt god tid til å forberede meg. Det er selvfølgelig trist, men mer som å gjøre det slutt med en kjæreste man er glad i men ikke funker med, enn å bli dumpet av ditt livs kjærlighet. Så… 5?

Jostein forteller at han i utgangspunktet mener det er liv laga for små klesbutikker overalt – så lenge man klarer å tilpasse nisjen til lokale forbrukerne.

– Grunnen til at Nr.9 har vært vanskeligere å drive i 2016 enn for eksempel i 2015 har handlet mest om økte utgifter, og mindre kontroll fra min side. Selv om det hadde vært digg å kunne skyve nedlegging over på Oslo som by, handler dette mest om endrede prioriteringer og en håndfull halvdårlige avgjørelser fra meg. Når det er sagt har 2016 vært et veldig tungt år for retail generelt, forteller han til Melk & Honning.

Les også
Den andre kolleksjonen til Manolo Blahnik x Birkenstock er her

Hva er forutsetningene for å kunne ha en sunn drift av en uavhengig, semi-upscale klesbutikk i Norge da?

– God kontroll over kostnader, forutsette som uforutsette, nøyaktig statistikk på både salg og innkjøp, dyktig medarbeidere og en sterk tilstedeværelse både lokalt og på nett, sier Jostein.

Hva slags andre prosjekter har du på gang nå fremover?

– Jeg jobber mye med produksjon og strategi for flere norske og utenlandske merker, og starter opp et par-tre nye prosjekter i løpet av våren, forteller Jostein.

Fra og med i dag og frem til 10. januar har Nr.9 salg med 40 – 80 % rabatt.

Åpningen av den omstrukturerte nettbutikken vil skje i løpet av januar eller februar.

Les også:Moteekspertenes spådommer for 2017 – Hva blir årets viktigste trend?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer