Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Derfor sluttet Raf Simons hos Dior

I et nytt intervju avslører han det hele.

Denne høsten har moteverdenen blitt klasebombet av en rekke sjokknyheter. Alexander Wang vinket adjø til Balenciaga, Ralph Lauren sluttet som CEO for sitt eget selskap, Alber Elbaz ble avskjediget hos Lanvin – og Raf Simons valgte å slutte som sjefsdesigner hos Dior. Sistnevnte er kjent for å holde kortene tett til brystet, og ingen juicy detaljer om bakgrunnen for avgjørelsen kom fram i media.

Denne uken ble indiemagasinet System utgitt, og forbauset alle med et åtte siders langt intervju med Raf – samt 100 sider med bilder av Rafs kreasjoner på Diors catwalk og behind the scenes shots, signert stjernefotografen Jürgen Teller.

Les også : Stjernedesigner forlater Dior 

Skjermbilde 2015-11-10 kl. 17.15.48

I intervjuet kommer det frem at Raf hadde problemer med å kombinere jobb og privatliv, og å forholde seg til tidspresset ved å lage seks kolleksjoner i året for Dior.

– Når du gjør seks show i året, så er det ikke nok tid til å gå gjennom hele prosessen (…) Du har ikke noe tid til å fordøye ideer, og det er så utrolig viktig å gjøre det (…) Teknisk sett så fungerer det, men for meg emosjonelt? Nei, fordi jeg er ikke en person som liker å gjøre ting så fort, forteller Raf i intervjuet, som ble gjort lenge før nyheten ble kjent.

Men hvorfor valgte Raf – som aldri gir intervjuer – å snakke med et mini-magasin som System, med et opplag på 15 000 og 2 utgivelser i året, i stedet for bastioner som Vogue? New York Times argumenterer for at Raf sikkert har likt idéen om at intervjuene med moteskribenten Cathy Horyn var fordelt over flere samtaler. Et snegletempo Raf kunne se langt etter som designer hos Dior, men som han tydeligvis savnet.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer