Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette må du vite om Diors nye sjefsdesigner

I dag tidlig ble det endelig bekreftet at Maria Grazia Chiuri blir Diors nye sjefsdesigner, etter ryktet spredde seg forrige uke. Chiuri overtar etter Raf Simons som forlot stillingen i fjor høst.

Dette er det du må vite om den italienske designeren:

Hun forlater Valentino til fordel for Dior

Chiuri er født og oppvokst i Roma, og studerte på byens Istituto Europeo di Design. Hun var omkring et tiår hos Fendi, før hun ble håndplukket av Valentino Garavani i 1999 til å designe assessories. Det påfølgende året ble hun sammen med Pierpaolo Piccioli kreativ leder for det italienske motehuset. Det ble i går bekreftet at Chiuri forlater Valentino.

Verdens søteste kreative partnerskap?

Siden sin tid i Fendi har Chiuri samarbeidet med Pierpaolo Piccioli, faktisk var det hun som insisterte på at de skulle ansette Piccioli, og de har vært kreative partnere siden det. Sammen stod de bak det at Valentino nådde nye høyder tidligere i år.

– Det er så mye bedre å dele visjoner innen mote. Jeg tenker mer gjennom ting med Maria Grazia enn jeg ville gjort på egen hånd, og jeg hater – vi begge hater – ideen om at en designer alene med bare penn og papir. Det er en så gammel ide, fortalte Piccioli om samarbeidet til W Magazin i 2014.

Chiuri er motehusets første kvinnelige sjefsdesigner

Dior har en historie som strekker seg over nesten syv tiår, men ikke før nå har en kvinne sittet i sjefsposisjonen.Chiuri følger i fotsporene til Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Bill Gaytten og Raf Simons.

Visste hun skulle ta over Dior ved første øyekast

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

I et intervju med Business of Fashion forteller Diors konsernsjef, Sidney Toledano, at han ved første møte med den italienske designeren visste at hun var den rette for å ta over stillingen i det franske motehuset.

– Siden hun er kvinne har hun et annet perspektiv på hva hun skal gjøre og det spilte en stor rolle. Jeg så etter noen som hadde en dyp fortåelse for kvinners behov globalt i dag og i morgen. Å kle en kvinne er viktigere nå en noen gang. Evolusjonen til kvinner er en spesiell evolusjon og hennes visjoner og hvordan hun vil forandre på ting er virkelig interessante, forteller konsernsjefen.

Hun har en forkjærlighet for romantisk design

Inspirasjonen til Chiuri spenner seg fra moderne dans til italiensk pop-art, og Valentino ble synonymt med detaljerte, bølgende og ofte ankellange kjoler, som etterhvert gjorde at Chiuri og Piccioli steppet ut av skyggen til Garavani.

 

Les også: Superduoen har gjort det igjen – se Guccis nye kampanjefilm

Siste saker

Mest lest nå
Les mer