Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Fashion Week Stockholm blir heldigital
Selam Fessahaye SS19 Photo: Ida Zander

Fashion Week Stockholm blir heldigital

Følger London.

I fjor var det over og ut for den svenske moteuken. Ikke helt overraskende på grunn av faktorer som en uklar fremtid med digitalisering, dårlig økonomi og fokus på bærekraft. Før jul ble det klart at Fashion Week Stockholm skulle erstattes av bærekraftsplattformen Fashion X. Men så ble det tyst fra svenskene.

Nå er den svenske moteuken tilbake, men det blir som en digital versjon grunnet korona-pandemien.

Forbrukerrettet

Ikke ulikt London Fashion Week velger svenskene nå å gå heldigitalt med sin moteuke for høsten. Det står i kontrast til Sveriges øvrige koronastrategi. I motsetning til mange andre land valgte Sverige som kjent ikke å gå i lockdown.

Den digital plattformen for Fashion Week Stockholm SS21 vil finne sted fra 26. til 28. august, og er forbrukerrettet.

Selv om mange av presentasjonene vil være spilt inn på forhånd, vil det også være live eventer fra studio samt intervjuer med designere og talks om bærekraftig mote og mote for fremtiden. Mens noen designere, slik som House of Dagmar og Rave Review, vil vise sine kolleksjoner for SS21, vil det også være fokus på in-season. Alt vil foregå på engelsk.

Slik ser det ut på nettsidene til den svenske moteuken nå. Foto: skjerdump

– Nå er tiden inne til å se fremover. Nå er det på tide å promotere svensk mote igjen, og jeg mener vi har en unik posisjon, sier Swedish Fashion Associations Catarina Midby til Vogue.

– Med et moderne design, lang levetid og fokus på bærekraft har svensk mote det som trengs i den post-pandemiske verden, bragt til markedet på en demokratisk, mangfoldig og innovativ måte, sier hun.

Les også
Ekspertenes beste tips til hudpleie etter sommerferien
Fashion Week Stockholm blir heldigital
Rave Review SS19. Foto: Fashion Week Stockholm

København går etter planen

Danmark på sin side har valgt å gjennomføre moteuken mer eller mindre som planlagt, men forskyver det hele én liten uke til 9.-12. august. Hvordan dette skal kunne gjennomføres i praksis vites ikke, men arrangørene kommer mest sannsynlig tilbake med mer informasjon utover sommeren.

Da pandemien rammet for alvor rammet tidligere i år ble også kunst- og motefestivalen Fushion Oslo utsatt på ubestemt tid bare dager før det hele skulle brake løs i hovedstaden. I august skal en ny runde av Fushion Oslo samt Oslo Runway etter planen gjennomføres.

Les også: Fushion-sjefen: – Ingen lett beslutning

Siste saker

Mest lest nå
Les mer