Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De største trendene fra moteukene

Denne uken markerte sesongavslutning for moteukene verden over. Vi har saumfart visningene etter de største trendene og hittil har vi funnet at «power suits», samt fjær, frynser og pels kommer til å prege den kommende høsten.

Selv om det er noen farger som aldri går av moten, er det andre som kommer og går. Under forrige sesong av moteuker var det blant annet bærtoner som rosa og lilla i forskjellige nyanser som preget visningene – gjerne kombinert sammen. Til høsten er det derimot noen andre farger som vil pryde motebildet:

Grønn

At grønt blir en av de største trendfargene dette året er kanskje ikke rart etter Pantone kåret det til årets farge 2017. Fargereferansefirmaet mente at det var spesielt tonen «greenery» som kom til å prege året noe som vi også så på catwalken – en ganske knall grønn farge inspirert av planter. Men aller mest så man en mørkere grønnfarge. Flere designere har svart på den politiske uroen i verden med å bli inspirert av militæruniformen, noe som har ført til at militærgrønn og kamuflasje var på mange av visningene.

Emilio Pucci/APC/Balenciaga/Celinè/Dries van Noten/Chanel/Celiné/Yeezy

Rød

Den sterke fargen «power red» var spesielt synlig under New York Fashion Week, men også i Milano og Paris var rødt en av de mest brukte fargene. Kanye West var blant andre en av de som slo et slag for den mørkere varianten under sin Yeezy-visning hvor flere av antrekkene var burgunder – oppkalt etter vinen fra Bourgogne regionen i Frankrike som bærer samme farge – fra topp til tå. At burgunder er en av fargene som preger årstiden når bladene faller av trærne er dog intet nytt.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

 

Max Mara/Comme des Garcons/Alexander McQueen/Versace/Chanel/Yeezy

Blå

Ifølge Christian Dior er marineblå den eneste fargen som kan konkurrere med svart, noe kreativ leder Maria Grazia Chiuri tok til hjertet for sin høst- og vinterkolleksjon for det franske motehuset – nesten hvert eneste antrekk var preget av den mørke blåfargen. En av grunnene til av blå var mye å se på catwalken denne sesongen var også at denim var sterkt representert, både lysere og mørkere varianter.

Alle bilder via Vogue Runway

Les også: Høydepunkter fra New York Fashion Week

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer