Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Høydepunkter fra New York Fashion Week

Denne uka har det vært New York Fashion Week. Det store eplet regnes som en av de «fire store motehovedstadene», selv om byen har fått økt konkurranse fra Los Angeles de siste årene.

Vi har samlet noen av høydepunktene:

 

Marc Jacobs

Den amerikanske designeren er egentlig kjent for å skape et realt show, men denne sesongen valgte han å strippe det helt ned. Visningen holdt hus på Park Avenue Armory og det var ingen installasjoner, musikk eller iøynefallende sminke og hår. Kolleksjonen er inspirert av dokumentaren Hip-Hop Evolution og var full av kordfløyel, tracksuits og bling bling. Selv om hip hop-referanser ikke akkurat er noe nytt i dagens motebilde, får kolleksjonen ros for å bringe et sofistikert blikk på det hele. Visningen har også fått positiv omtale for å ha mangfoldige modeller.

 

Calvin Klein

Raf Simons forlot Dior etter tre raske år i 2015, og mange undres hvor han skulle ta veien. Da det ble kjent at han skulle ta over sjefsstolen hos Calvin Klein ble spenningen stor om hvilken retningen designeren skulle ta det amerikanske merket. Under NYFW viste Raf endelig sin debutkolleksjon som er en hyllest til Amerika, eller nærmere bestemt befolkningen. Kolleksjonen bestod av dresser inspirert av Wall Street, sheriff-jakker og cowboy-støvler. Han viet også mye oppmerksomhet til den amerikanske forkjærligheten for plast-trekk over sofaen som han viste gjennom gjennomsiktig plast over blant annet flere typer jakker. Simons fornyet også modell-casting til den tradisjonelle amerikanske merket og tilføyet flere nye ansikter til catwalken – for eksempel den norske artisten og modellen Okay Kaya.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Yeezy

I disse tider for ett år siden lanserte Kanye West sitt album «The Life of Pablo» samtidig som han viste Yeezy Season 3 i Madison Square Garden under NYFW. Det var et storslagent show hvor modellene måtte stå i flere timer mens sjefen selv holdt konsert. Under sesongens visning har West (heldigvis) trappet det hele ned en del hakk. Kun et fåtall motepersonligheter var invitert inn i varmen til Pier 59 Studios og i motsetning til forrige sesong hvor folk måtte vente utendørs i flere timer startet showet i normal tid. Kolleksjonen var ikke veldig original, men den har fått ros for å være mer anvendelig enn tidligere kolleksjoner. Yeezy Season 5 er muligens enda mer avslappet og fylt med camo-print, denim, pappa-hatter, hettegensere og fløyel. West har også omfavnet logo-trenden i denne kolleksjonen i mye høyere grad enn tidligere. Flere av collegegenserne har fått trykk med «Calabasas», bydelen hvor han og hans kjære kone bor, andre med «Lost Hills», albumet han lager sammen med Drake, og selvfølgelig flere plagg merket med adidas sine tre striper. Det ble også vist en splitter ny sneaker-modell.

Se hele Yeezy Season 5 her.

Alexander Wang

Alexander Wang er en av visningene som det er høyest forventninger til under NYFW. Showet foregikk på Hamilton Theater og catwalken var formet som en firkant hvor publikum ble plassert i midten med en Peroni i hånden. Alexander Wang er kjent for sine etterfester, denne gangen tok han dog forventningene til catwalken med mottoet «No After Party». Kolleksjonen var dog som skapt for en real fest med catsuits, skinn og glitter. Den omtrent helsvarte kolleksjon var i  likhet med Raf Simons inspirert av den ville vesten gjennom frynser på jakker og skjørt.

 

Les også
Helgevibber med: Kasper Giraffe

 

 

Philipp Plein

Høydepunkt eller ei, visningen til Philipp Plein er i hvert fall en av de mest omdiskuterte showene. Plein har tidligere vist i Milano, men inntok for første gang denne sesongen New York. Mens de fleste designere titter fram på slutten av visningen, valgte Plein å innta catwalken for å holde en lang tale før showet. Visningen har fått mye oppmerksomhet fordi Jeremy Meeks gjorde sin debut på catwalken. Meeks ble kjent som «verdens kjekkeste fengselsfugl» da mugshot-bildet gikk viralt og han etter hvert fikk modellkontrakt. Alexander Wang er dog ikke så fornøyd med verken visningen eller kolleksjonen. På sin Instagram-profil hinter han tydelig til at Plein har kopiert Alexander Wang x H&M fra 2014.

Alle bilder via Vogue Runway

 

Les også: Høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer