Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De største trendene fra moteukene

trenderkollasj


Dior/Balenciaga/Marni/Louis Vuitton/Balenciaga

Moteuka i Paris ble rundet av tidligere denne uken, og med det er denne sesongens visninger offisielt over.

Melk & Honning oppsummerer noen av de største trendene som ble sett på catwalken og som kommer til å prege våren – alt fra farger, materialer og snitt.

Bærtoner

Det er ikke akkurat den første vår-og sommersesongen disse nyansene er i trendbildet, men fargen var virkelig å se overalt nå. På catwalken så man pastellfarger i mange forskjellige toner – gjerne kombinert sammen.

Bærtonerkollasj

Fenty x Puma/Nina Ricci/Valentino/Rick Owens/Balenciaga

Overdimensjonerte vesker

Dette er den kommende sesongenes største trend, bokstavelig talt. Positivt for deg som liker å ta med deg alt du eier, men muligens litt negativt for ryggen og kanskje ikke det fineste om man er lav. Demna Gvasalia, som er sjefsdesigner for Balenciaga, er ikke fremmed for overdimensjonerte former og viste dette nok en gang denne sesongen. Phoebe Philo har alltid kvinners hverdagsliv i tankene når hun designer for Céline, og veskene er ifølge Elle.com skapt for de som drasser med seg alt fra laptop, treningsklær og toalettsaker.

Oversizedacckollasj

Céline/Balenciaga/Balenciaga/Marni/Marni/Balenciaga

Volanger

Varianter av volanger og rysjer var å se på nesten hver eneste kolleksjon. Enten i form av tyllskjørt, nedover langs ermene eller på bluser. Valentino er ikke fremmed for å ta i bruk volanger i sitt design, og nå som den ene i designerduoen derfra har gått over til Dior, ser man tydelig hvor det hele stammer fra.

Vollangerkollasj

Brede skuldre

Selv om den sporty trenden fra 90-tallet fortsatt regjerer, har tiåret før virkelig begynt å ta innpå og er kanskje den tidsepoken som har inspirert flest designere denne sesongen. Mest synlig er det med de brede skuldrene som man så på flere av visningene.

Skuldrecollage

Saint Laurent/Celine/Balenciaga/Stelle McCartney

Mesh og tyll

Gjennomsiktige materialer slik som mesh og tyll var et populært stoff under moteukene. De var gjerne kombinert sammen og man skal tydeligvis ikke være redd for å vise fram litt hud/undertøy.

Mesh&Tyllkollasj

Lanvin/Valentino/Louis Vuitton/Rick Owens/Dior

Skinn

Skinn, vanlig og «patent» skinn med en glossy overflate, var å se i mange av kolleksjonene som ble presentert. Blant annet hos Saint Laurent, der merket sin nye sjefsdesigner Anthony Vaccarello er kjent for å bruke mye svart og skinn og har tatt med seg dette i den nye stillingen.

Skinnkollasj

Louis Vuitton/Balenciaga/Louis Vuitton/Saint Laurent/Balenciaga/John Galliano/Dior

Print

Mange forskjellig typer mønster var å se denne sesongen. Det geometriske 60-tallsprintet herjet på catwalkene både hos Givenchy og Balenciaga, mens Chloé har latt seg inspirere av tiåret før. Saint Laurent og Acne Studios gikk for et mer orientalsk uttrykk.

Printkollasj

Givenchy/Givenchy/Saint Laurent/Acne Studios/Chloé/Balenciaga

Alle bilder via Vogue Runway

Les også: Norsk supermodell med stort internasjonalt comeback

Les også
Jacquemus teamer opp med Nike

Siste saker

Mest lest nå
Les mer