Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Golden Globes 2020 - dette vet vi
Killing Eve. Foto via Evening Standard

Dette vet vi om Golden Globes 2020

Kickstarter award-sesongen.

Januar er filmverdenens svar på moteverdenens september – vi snakker selvfølgelig om award-sesongen. Og det er Golden Globes som sparker det hele i gang natt til mandag 6. januar i norsk tid. For 77. gang skal det beste innen film og tv hedres med sus og dus i Beverly Hills.

Den røde løperen

Lady Gaga på den røde løperen under fjorårets Golden Globes. Foto: Jon Kopaloff/Getty Images

Da #Metoo-bevegelsen kom opp og frem i 2018 og mediestormen rundt høytstående personer som hadde trakassert sto på som verst, ble den røde løperen farget sort. Stjernene valgte sorte kjoler for anledningen og for å vise sin støtte og tilknytning til #TimesUp-kampanjen. Også flere av mennene valgte sort for anledningen.

I fjor var den røde løperen imidlertid tilbake i kjent stil med ekstravagante haute couture antrekk. Deriblant Lady Gaga iført en isblå kjoledrøm med matchende hår, Claire Foy fra The Crown i kjole signert Miu Miu – og Timothy Chalamet i Louis Vuitton.

Hva man vil se på årets røde løper er usikkert, men Vogue spår glitrende haute couture, skyhøye splitter og lange kjoler.

Kostymedramaer blant de nominerte

Kultregissør Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood lagt til 60-tallet á la Hollywood er blant de nominerte til årets Golden Globes. Det samme er Elton John-filmen Rocketman med sine elleville kostymer. Også tv-serien The Politician, hvor Melk & Honning fikk intervjue Netflix-seriens kostymedesigner er nominert.

I tillegg er skuespillere som Helena Bonham Carter og Olivia Colman nominerte for sine roller som prinsesse Margaret og dronning Elizabeth i fasjonable The Crown, Jodie Comer som den iskalde og veldig trendbevisste leiemorderen i Killing Eve og Margot Robbie og Charlize Theron er nominerte for sine roller som #Metoo-varslere i premiereklare Bombshell.

Vi forventer prisdryss og spektakulære rød-løper-øyeblikk.

Kostymedesigneren bak Netflix sin nye serie The Politician om hvordan skape karakterer
The Politician. Foto: Netflix

Celebre prisutdelere

Tidligere denne uken ble et knippe prisutdelere avslørt i forkant av søndagens utdeling. Nominerte stjerner som Margot Robbie, Rami Malek, Scarlett Johansson, Charlize Theron og Daniel Craig skal alle opp fra salen og dele ut priser på scenen.

Det vil også blant andre Chris Evans, Salma Hayek, Dakota Fanning, Glenn Close, Sofia Vergara, Amy Poehler, Tiffany Haddish, Kate McKinnon og Will Ferrell, ifølge WWD.

Les også
TikTok-tendens med «body checking» går viralt

Kleine øyeblikk på scenen

Timothee Chalamet under Golden Globes 2019. Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Det er alltid knyttet stor spenning til hvem som vil lede Golden Globes-utdelingen fra scenen. Den britiske komikeren Ricky Gervais har ledet prisutdelingen i mange år, men ble i 2019 vraket til fordel for Andy Samberg og Sandra Oh etter mange tidligere kontroversielle vitser fra scenen.

Gervais er blitt kjent for sin vitsing om blant andre Angelina Jolie, Mel Gibson, Jodie Foster og Madonna fra hans tidligere opptredener på Golden Globes – til anspente smil og nervøs latter fra salen.

Men etter at Samberg og Oh fikk inn de laveste seertallene siden Tina Fey og Amy Poehler var vertinner i 2015, har arrangørene i år valgt å ta Ricky Gervais tilbake. Blir det neglbiting fra salen?

Vegansk på menyen

Hva spiser egentlig de største stjernene når de hyller hverandre på den røde løperen? Under årets Golden Globes vil publikum bli servert en 100 prosent vegansk middag, blant annet en kald betesuppe og kongeøsterssopp med risotto.

– Klimakrisen er umulig å ignorere og etter å ha snakket med våre kollegaer og venner, følte vi at vi kunne gjøre det bedre, sier Lorenzo Soria, president i Hollywood Foreign Press Association ifølge The Independent.

– Organisasjonen har brukt tid på å reflektere over det siste året og har begynt å tenke på neste år og tiåret fremover.

Ved å slå seg sammen med Icelandic Glacial har arrangørene fått muligheten til å tilby gjestene drikke via glassflasker, og dermed eliminere plastbruken.

– Vi vet at prisutdelinger har en lang vei å gå, og at vi alle kan være flinkere, avslutter Soria.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Nana Asamoah

Les også: Dårlig nytt for ELLE-gallaen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer