Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Se rød løper-antrekkene fra nattens Golden Globe-utdeling

Hvem traff midt i moteblinken denne gangen?

Natt til mandag norsk tid ble prisutdelingen Golden Globes avholdt for 76. gang i historien, der det beste av det beste hva gjelder film og tv fra 2018 hylles og bejubles. Det markerer også starten på den såkalte award season, som kulminerer med Oscar-utdelingen i slutten av februar.

Årets Golden konferansierer var skuespillerne Sandra Oh, kjent fra «Grey’s Anatomy», og Andy Samberg, kanskje mest kjent som fast skuespiller hos «Saturday Night Live» i nesten 10 år. 

Les også: Dette kan du forvente av søndagens Golden Globes

I tillegg til hvem som får reise hjem med de gylne statuettene, er det selvfølgelig hver år et stort fokus på hva stjernene har valgt å ha på seg. Hvem treffer midt i blinken, hvem kjører for safe, og hvem drar på vel mye?

Forrige runde av Golden Globes fulgte kort tid etter #Metoo-bevegelsen høsten 2017, som igjen førte til at en gruppe Hollywood-kjendiser startet anti-trakasserings-kampanjen #Timesup. 

Som en del av protesten valgte hele 300 av stjernene å møte opp i sort på Golden Globes utdelingen da. Mange spurte seg om man ville få en gjentakelse av dette under eventet i natt, men det viste seg at heller det motsatte skulle bli tilfellet; den røde løperen var nemlig full av farger og glitter, og den aller mest populære fargenyansen var rødt.

Motenettstedet Manrepeller spekulerer i om grunnen til at en del av stjernene har valgt kjoler med spesielt iøyenfallende detaljer, er det at de håper looken skal gå viralt på nett.

Vi plukket ut noen av de absolutte motemessige høydepunktene, blant de kvinnelige og mannlige stjernene:

Saoirse Ronan, blant annet kjent fra Ladybird – som hun vant en Golden Globes for «beste hovedrolle» for under fjorårets utdeling. Her iført Gucci.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Laura Harrier, kjent fra den nye Spiderman-filmen «Spiderman: Homecoming». Her er hun iført Louis Vuitton.

Foto: Daniele Venturelli/WireImage

Claire Foy, mest kjent for å spille en ung dronning Elizabeth av England i tv-serien «The Queen». Her iført Miu Miu.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Timothée Chalamet ble etter rollen i «Call me By Your Name» fra 2017 et navn på alles lepper. Siden den gang har han spilt i både populære «Ladybird», og den nye «Beautiful Boy», som han ble nominert til beste birolle for under årets Golden Globes. Han er iført Louis Vuitton.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images.

Sandra Oh fikk prisen for Beste kvinnelige skuespiller i en TV-serie – drama, for rollen sin i «Killing Eve».

Foto: George Pimentel/WireImage

Jodie Comer på den røde løperen i Ralph Russo. Comer er aktuell med serien «Killing Eve».

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Lupita Nyong’o mottok i 2014 en Oscar for beste birolle i «12 Years a Slave» og har siden spilt i blant annet «Black Panther». Her iført Calvin Klein by Appointment.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Lucy Boynton har de siste årene figurert i blant annet «Murder on the Orient Express» og hun spiller Freddie Mercurys nære venninne Mary Austin i «Bohemian Rhapsody». Her iført Celine.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Bradley Cooper, som har fått mye hype rundt filmen «A Star is Born», der han spiller side om side med Lady Gaga, og modellkjæresten Irina Shayk, som tidligere blant annet har figurert på forsiden av Sports Illustrated.

Irina Shayk og Bradley Cooper. Foto: Steve Granitz/WireImage

Olivia Colman har hatt en lang karriere som skuespiller i britiske filmer. Men det er likevel kanskje først nå hun begynner å bli et kjent navn også internasjonalt, gjennom den nye filmen «The Favourite», der hun spiller mot Rachel Weisz og Emma Stone.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Julia Roberts er en av tidenes desidert mest suksessrike kvinnelige skuespillere. I år har hun fått en ny vår gjennom den kritikerroste Amazon-serien «Homecoming». Hun hadde valgt Stella McCartney for anledningen.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Dakota Fanning har spilt i storfilmer siden hun var syv år gammel, og er nå aktuell som en av hovedrollene i Quentin Tarantino-filmen «Once upon a time in Hollywood». Her iført Armani Privé.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Phoebe Waller-Bridge har skrevet manuset til og spilt i de populære tv-seriene «Fleabag» og «Killing Eve» – der kveldens konferansier Sandra Oh spiller hovedrollen.

Foto: George Pimentel/WireImage

Rosamund Pike er kanskje aller mest kjent for sin rolle i «Gone Girl» fra 2014, som hun også vant en Golden Globe for. Her iført Givenchy Haute Couture.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Kiki Layne er relativt ny i gamet, men har mottatt masse oppmerksomhet for rollen hennes i dramafilmen «If Beale Street could talk» fra i fjor. Her iført Dior Haute Couture.

Foto: Daniele Venturelli/WireImage

Artist og skuespiller Troye Sivan, som ble oppdaget gjennom Youtube i 2012, og nominert til en Golden Globes for «Beste originale sang» under fjorårets utdeling.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Rachel Weisz, kjent fra filmer som «The Constant Gardener», «The Lobster», og den nye, kritikerroste filmen «The Favorite». Her iført Celine.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Sofia Carson, kjent fra en rekke Disney-produksjoner og musikal-filmtrilogien «Descendants». Her iført Giambattista Valli Haute Couture.

Foto: Jon Kopaloff/Getty Images

Cody Fern har de siste årene figurert i blant annet «American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace». Legg merke til de klassiske Margiela-bootsene han har valgt for anledningen.

Foto: Daniele Venturelli/WireImage

BONUS:

Artist – og nå også skuespiller – Lady Gaga er ikke den som sparer på kruttet når det gjelder prisutdelinger. Kjøttkjolen er for lengst lagt inn på et fryselager(?), og Gaga ser denne gangen i stedet ut til å ha latt seg inspirere av Elsa i Frost. Kjolen er signert Valentino.

Foto: Jon Kopaloff/Getty Images

Toppbilde: Daniele Venturelli/WireImage og Frazer Harrison/Getty Images

Se hele vinnerlisten hos 730.no!

Siste saker

Mest lest nå
Les mer