Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kamala Harris valgte design fra to unge, svarte designere under innsettelsen onsdag
Visepresident Kamala Harris er historisk. (Foto: Jonathan Ernst-Pool/Getty Images)

Visepresident Kamala Harris valgte to unge, svarte designere for innsettelsen

Fortsetter å bruke amerikansk design.

Onsdag kveld norsk tid ble Joe Biden tatt i ed som USAs president. Samtidig blir Kamala Harris historisk som den første kvinnen, den første med afroamerikansk bakgrunn og den første med indisk bakgrunn som blir visepresident i USA.

På forhånd var det spådd at Joe Biden ville ha på seg en dress designet av Ralph Lauren under innsettelsen. Ryktene om at det var den amerikanske designeren som skulle kle opp president Biden for innsettelsesseremonien begynte å gå da han ble fotografert med merkets signatur Polo-t-skjorte da han fikk den andre dosen av koronavaksinen forrige uke.

Ralph Lauren er forøvrig helt i tråd med presidentens stil, som med sin hang til marineblå og lysere blå dresser, hvite og blå dresskjorter og klassisk Ray-Ban aviators, som er blitt et av hans kjennetegn, er blitt kalt «the poster child of classic American style».

USAs president Joe Biden, førstedame Jill Biden og visepresident Kamala Harris valgte alle amerikansk design under innsettelsen onsdag.
Førstedame Jill Biden og USAs president Joe Biden under innsettelsen onsdag. Begge i amerikansk design. (Foto: Win McNamee/Getty Images)

Og ganske riktig, under innsettelsen onsdag, bar Biden en dress fra den amerikanske designeren, skriver WWD. Presidenten bar også en Ralph Lauren-frakk. Det bekrefter designerens team som sier den marineblå dressen og jakken er «et symbol på tilbakevendelse av dekorum og opprettholdelsen av verdiene til Amerika».

Kona, førstedame Jill Biden, hadde valgt en blå jakke med mørkeblå fløyelskrage og mansjetter signert det New York-baserte luksusmerket Markarian. Den bar hun over en kjole fra samme merke pyntet med Swarovski-perler og krystaller som også går igjen i jakken. Hun hadde også på seg hansker og et munnbind i matchende farge.

Den blå fargen er et symbol på Demokratene, men ble også valgt for å symbolisere tillit og stabilitet, forteller Alexandra O’Neill, designeren bak Markarian, til motenettstedet.

Også Jill Biden blir historisk når hun nå blir den første førstedamen som blir værende i full jobb. Det var hun også da ektemannen Joe Biden var visepresident under Obama fra 2009 til 2017. Utdanning er en hjertesak for Jill Biden som underviser i engelsk, har en doktorgrad i pedagogikk og to mastergrader.

USAs president Joe Biden, førstedame Jill Biden og visepresident Kamala Harris valgte alle amerikansk design under innsettelsen onsdag.
(Foto: Alex Wong/Getty Images)

Visepresident Kamala Harris skal ha valgt de unge, svarte designerne Christopher John Rogers og Sergio Hudson for innsettelsen. Mens mannen hennes, Doug Emhoff, også hadde på seg Ralph Lauren.

Visepresident Harris er flere ganger tidligere blitt hyllet for sin stil, men skapte debatt da hun pryder coveret av Vogue nylig.

Også tidligere førstedame Michelle Obama kledde seg i lilla under onsdagens innsettelse. (Foto: Drew Angerer/Getty Images)

Harris var ikke den eneste som valgte lilla for innsettelsen. Også Michelle Obama og Hillary Clinton bar begge ulike nyanser av fargen som symboliserer tema for innsettelsen «America United» ettersom fargen kombinerer rødt (som representerer Det republikanske partiet) og blått (som symboliserer Det demokratiske partiet). Såkalte vippestater er dessuten ofte referert til som «purple states», skriver Cosmopolitan.

USAs president Joe Biden, førstedame Jill Biden og visepresident Kamala Harris valgte alle amerikansk design under innsettelsen onsdag.
(Foto: Rod Lamkey – Pool/Getty Images)

Rogers er en av de unge, lovende amerikanske designerne. 27-åringen grunnla sitt selvtitulerte motemerke i 2016. Han er oppvokst i Baton Rouge i Louisiana, og studerte mote ved Savannah College of Art and Design. Hudson er fra Sør-Carolina.

Det er ikke første gang Harris velger amerikanske design. Hun bar en hvit dress fra Carolina Herrera da Biden-Harris kunne feire at de vant valget i november i fjor. Tirsdag bar hun en kamelfarget kåpe signert den svarte designeren Kerby Jean-Raymond som står bak trendmerket Pyer Moss. Under hadde hun på en sort kjole signert Oscar de la Renta.

Også førstedame Jill Biden har ved flere anledning båret amerikansk design. Tirsdag valgte hun lilla i en wrap-kåpe og kjole fra den New York-baserte designeren Jonathan Cohen.

En sårt tiltrengt oppsving for amerikanske mote er høyst velkommen. Tidligere førstedame Melania Trump fikk tidvis kritikk for ikke å fronte amerikansk mote nok, og koronakrisen har rammet motebransjens hardt. Den amerikanske moteuken har slitt i åresvis, og politisk uro og økonomisk ustabilitet har ikke gjort det noe særlig bedre.

Les også: Snakker ut om Kamala Harris-kritikken

Throwback:

Siste saker

Mest lest nå
Les mer