Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Anna Wintour snakker ut om kritikken av Vogue sitt Kamala Harris-cover

– Det var ingen formell avtale om hva valget til forsiden skulle være.

Tidligere denne uken postet Vogue forsiden på sin februarutgave med påtroppende visepresident Kamala Harris. Kritikken lot ikke vente på seg.

Nå snakker Anna Wintour ut om den utskjelte forsiden.

Dette er bildet Vogue valgte til forsiden. (Foto: faksimile)

Anna Wintour om bildet: «Muntert», «casual» og «tilgjengelig»

Bildevalget av Harris i et nokså hverdagslig antrekk og Converse-sneakers på beina ble av mange kritisert for å være «respektløst».

I et intervju med The New York Times snakker Vogues sjefredaktør for første gang ut om valget av coverbilde. Det skal være første gang Wintour kommenterer en forside på denne måten.

Det skal Wintour ha omtalt som «muntert», «casual» og «tilgjengelig».

– Åpenbart har vi fått med oss og forstår reaksjonene på printcoveret. Jeg vil understreke at det på ingen måte var vår intensjon å redusere viktigheten av den påtroppende visepresidentens utrolige seier, sier hun nå til storavisa.

Harris’ team skal ha forventet et helt annet bilde på forsiden av det legendariske motemagasinet, nemlig et der den påtroppende visepresidenten er iført en pudderblå dress. Det ble imidlertid det digitale coveret, som ble postet på Instagram kort tid etter det første.

Dette er bildet Harris’ team skal ha forventet på forsiden. (Foto: faksimile)

Men det er ikke Wintour enig i

– Det var ingen formell avtale om hva valget til forsiden skulle være.

Det er i forbindelse med en episode av podcasten Sway der Wintour er gjest, spilt inn i forkant av at Vogue-coveret ble sluppet, at sjefredaktøren nå gir en uttalelse til The New York Times.

Om bakgrunnen for valget av det uformelle bildet sier hun:

– Da de to bildene ankom Vogue, følte vi alle veldig, veldig sterkt at det mindre formelle portrettet av visepresidenten virkelig reflekterte øyeblikket vi levde i – som vi fremdeles lever i – i den mest forferdelige pandemien som tar liv hvert minutt. Vi ville gjenspeile dette tragiske øyeblikket i den globale historien med et mye mindre formelt bilde, noe som var veldig, veldig tilgjengelig og ekte og som gjenspeilet Biden-Harris-kampanjen og alt de prøver å gjøre – og helt sikkert vil oppnå.

Les også: Kamala Harris hylles for sine motevalg

Siste saker

Mest lest nå
Les mer