Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vogue sitt cover med Kamala Harris får kritikk
Kamala Harris er ikke fremmed for å bruke symboltunge antrekk. Foto: Tasos Katopodis via Getty

Vogue får kritikk for coveret med påtroppende visepresident Kamala Harris

Se reaksjonene her.

Som USAs første kvinnelige og første fargede visepresident skriver Kamala Harris historie. Hun er også blitt hyllet for stilen sin som skiller seg fra tradisjonell politisk kleskode.

Nå pryder Kamala Harris forsiden til februarutgaven av Vogue, men coveret gjør folk mildt sagt forbanna

Den amerikanske utgaven av verdens viktigste motemagasin delte coveret til sine 30,3 millioner Instagram-følgere søndag. Forsiden viser Harris iført et ganske casual antrekk med Converse-sneakers på beina. Chuck Taylor-varianten er nærmest blitt Harris’ signatur, og hun har tidligere fortalt Vogue at hun har en «hel kolleksjon» av kult-sneakeren.

Like etter delte motemagasinet en annen variant av forsiden, med en litt annen fremtoning. Her er Harris ikledd en blå Michael Kors-blazer.

Dette er det første coveret Vogue delte. (Foto: faksimile)
Dette er det andre coveret Vogue delte. (Foto: faksimile)

Det første bildet har fått nettet til å koke, og flere omtaler bildet som «respektløst», «flaut» og «utvasket». Enkelte reagerer også på bakgrunnen som omtales som «rotete».

Ifølge journalist Yashar Ali er coveret heller ikke det Harris sitt team «forventet», skriver Complex. Planen var nemlig at den påtroppende visepresidenten skulle ha på en pudderblå dress på bildet. Det skal også være dette coveret som Harris’ team og Vogues team – inkludert Anna Wintour – «ble enige om», skriver han.

https://twitter.com/yashar/status/1348145020843347970
https://twitter.com/yashar/status/1348293054944276481

Coveret med den blå drakten skal ifølge ham være det digitale coveret, mens den andre forsiden allerede skal ha blitt sent til trykk, og vil være coveret som distribueres til løssalg samt til abonnenter.

En talsperson for Vogue sier til WWD at magasin-teamet «elsket» det første bildet, og følte det var mer uformelt i tråd med Harris’ natur.

Men Internett er ikke nådig – se noen av reaksjonene på Vogues cover med Kamala Harris her:

Det er imidlertid ikke alle som er like negative. Moteblogger Bryanboy forsvarer det første bildet, og i en post til sine 590 000 følgere skriver han:

«Der er hun, visepresidenten, i sin uniform: sneakers, sorte jeggings og en dressjakke. Jeg elsker at de ikke engang forsøkte. Det er HENNE, 100% HENNE».

Les også: Slik reagerer motekjendisene på Biden-seieren

Siste saker

Mest lest nå
Les mer