Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hvem skal kle opp Joe Biden for hans innsettelse som USAs president?
Også president Joe Bidens motevalg blir dekket i media. Foto: Drew Angerer via Getty

Er Ralph Lauren designeren som skal kle opp Joe Biden for presidentinnsettingen?

Ser slik ut.

Datoen mange venter på nærmer seg: 20. januar innsettes Joe Biden som USAs president. Trump har allerede bekreftet at han ikke kommer til å møte opp på innsettelsen, og mange er nervøse for at prosessen ikke vil gå fredelig for seg etter opptøyene forrige uke.

Hvem som skal kle opp Biden for innsettelsesseremonien er fortsatt ikke klart – eller rettere sagt: Det er enda ikke kjent.

Men ifølge WWD er Ralph Lauren et sikkert kort.

Har designet dress

«Hvem er vel bedre for en mann å ikle seg for et ikonisk amerikansk øyeblikk enn en ikonisk amerikansk designer», spør de.

Ifølge kilder motenettstedet har snakket med har Biden sammen med Ralph Lauren designet en dress for innsettelsen.

Stemmer det er valget av designer ingen stor overraskelse, for både Biden og kona Jill har ved flere anledninger vært kledd i nettopp Ralph Lauren.

Ryktene om at det var den amerikanske designeren som skulle kle opp Biden for innsettelsesseremonien begynte å gå da den påtroppende presidenten ble fotografert med merkets signatur Polo-t-skjorte da han fikk den andre dosen av koronavaksinen tidligere denne uka.

Joe Biden i Ralph Lauren mens han får den andre dosen av koronavaksinen. (Foto: Alex Wong/Getty Images)

«The poster child of classic American style»

Til tross for at detaljene fortsatt ikke er kjent, hevder WWD at dressen skal være mørk – de fleste av de påtroppende amerikanske presidentene skal ha gått for marineblå dresser.

Det er helt i tråd med Bidens stil, mener de, og kaller den påtroppende presidenten for «the poster child of classic American style» med en hang til marineblå eller også lysere blå dresser, hvite og blå dresskjorter og med Ray-Ban aviator-solbriller som prikken over i’en for å «høyne kulhetsfaktoren for mer uformelle øyeblikk».

Motenettstedet spår at Biden vil bruke et slips med mikromønster, en hvit skjorte og en sort frakk under innsettelsen som sammen «understreker hans mektige, elegante og kule personlighet».

Joe og Jill Biden hylles begge for sin stilsans. (Foto: Jonathan Newton /The Washington Post via Getty Images)

På grunn av sikkerhetssituasjonen kan det hele endres i siste liten. Det er varslet unntakstilstand i Washington, og sikkerheten er økt både lokalt og nasjonalt før innsettelsen.

Biden skal etter planen vise seg for publikum og ta en gåtur i Washington, D.C, men den tradisjonelle paraden ned Pennsylvania Avenue vil være digitalt grunnet både korona og protestene.

Temaet for innsettelsen er «America United».

Ikke bekreftet

Verken Bidens team eller Ralph Lauren har foreløpig kommentert ryktene om den påtroppende presidents innsettelsesgarderobe.

Det hele er et ganske så delikat tema, skriver WWD.

Det er en stor ære for en designer å kle opp en president, men administrasjonen setter ikke særlig pris på store kunngjøringer.

Likevel er det ingen hemmelighet hvem som kler opp verken presidenten eller førstedamen, og enkelte merker har en lang historie med nettopp det. Som for eksempel Brooks Brothers, som har kledd opp 41 av de siste 45 presidentene, inkludert Abraham Lincoln, som hadde på seg en av deres jakker da han ble skutt og drept i et attentat i 1865. Også Barack Obama hadde på jakke, skjerf og hansker fra Brooks Brothers da han ble sverget inn som president i 2009 og i 2013.

Også Biden har ved flere anledninger valgt Brooks Brothers.

Barack Obama og Michelle Obama i Washington, DC. da Obama ble innsatt som president i 2009. (Foto: Ron Sachs-Pool/Getty Images)

Moteverdenen hyller Joe Biden

Flere herredesignere er enige om at Biden har bra stil.

– Garderoben hans er tidløs, tradisjonell, sofistikert, men kul. Joe og Jill Biden er den amerikanske drømmen, og det er inspirerende å se dem kle seg slik. Jeg liker spesielt Joes statement-tilbehør slik som aviator-solbrillene. De er ikoniske, sier Tommy Hilfiger.

Thom Browne mener den påtroppende presidenten «ser fantastisk ut» og «svært passende for sin alder og posisjon».

– Dressene hans har riktig lengde og rett passform. Jakkeslagene har rett vidde og buksene er skreddersydd. Han har en slank silhuett, ikke for tettsittende. Det ser moderne ut for hans alder. Hatten av for skredderen hans, sier Todd Snyder.

Han tror Biden har sett til Obama for inspirasjon.

– De fleste presidenter har kul stil. Obama var en av de beste, og Joe ser ut til å ha hentet inspirasjon fra ham.

Snyder tror også Jill Biden – «hun har fantastisk stil» – og visepresident Kamala Harris vil ha noe innflytelse over Bidens stil.

Harris er selv blitt hyllet for sine stilvalg. Hun er på coveret av Vogues februarutgave – en forside som har fått mye kritikk for hvordan den fremstiller den påtroppende visepresidenten.

Joe Biden med sine klassiske aviators. (Foto: Chip Somodevilla/Getty Images)

Les også: Donald Trump raser mot motemagasiner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer